Gotovi papiri za 130 hotela

Dodajte komentar

Stimulativne mjere koje, u cilju razvoja novih turističkih sadržaja, planira da sprovede Vlada, treba da rezultiraju izgradnjom više desetina hotela visoke kategorije u narednih sedam do 10 godina, rekao je ministar turizma Branimir Gvozdenović.

On je, na skupu povodom predstavljanja podsticajnih mjera Vlade i kreditne podrške IRF-a u oblasti turizma, kazao da je kompletirana planska dokumentacija, koja omogućava gradnju 130 hotela kategorije četiri i pet zvjezdice. Podsjetio je da je izmjenama zakona ukinuta je obaveza plaćanja komunalnih doprinosa za gradnju hotela kategorije 4 i 5 zvjezdica, predviđeno smanjenje poreza na nepokretnost do 30 posto za hotele sa četiri zvjezdice i do 70 procenata za hotele sa pet zvjezdica, te ukinuta obaveza plaćanja uvoznog PDV-a za isporuku proizvoda i usluga za gradnju hotela sa pet i više zvjezdica, dok su vladinom uredbom predviđeni podsticaji za izgradnju primarnih ugostiteljskih objekata u sjevernim opštinama.

Predsjednik Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević istakao je da su od osnivanja kreditno podržali 1.100 projekta, ukupne vrijednosti 250 miliona, od čega 141 ugostiteljsko turistički projekat. Gvozdenović i Vukčević su pozvali sve zainteresovane privrednike da ulažu u turizam i da kandiduju svoje projekte za kreditnu podršku IRF-a.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *