Amazon ima konkurenta koji obećava 10 do 15 posto niže cijene od drugih

Dodajte komentar

Jet.com stranica je koja je dobila 225 miliona dolara ulaganja, kako bi postala ozbiljan konkurent Amazonu. Ono što ih razlikuje od drugih jest to što obećavaju deset do petnaest posto niže cijene od drugih.

Osim što su početne cijene za otprilike osam posto jeftinije nego svuda drugo, stranica nudi dodatne popuste u vidu spajanja nekoliko narudžbi u jednu pošiljku, ukidanje opcije vraćanja robe kao i korištenje debitnih umjesto kreditnih kartica. Korisnici će za te blagodati morati da plate pedeset dolara godišnje članarine.

“Jet je za ljude kojima je važno da uštede novac, ali koji ne žele za to dodatno da rade”, kazao je Marc Lore, izvršni direktor i osnivač kompanije. “Nema kupona s popustima i gubitka vremena. Radi se o pametnijem načinu kupovine, kako bi se uštedjelo. Napravili smo ovu tehnologiju, koja sve radi sama. Vi samo kupujete kako biste i inače te samo primijetite kako su cijene niže”, objasnio je.

Pomalo lični obračun

Razlog zbog kog se Jet takmiči prvenstveno s Amazonom pomalo je i lične prirode. Naime, Lorreov je prvi startup Quidsi, koji se takođe bavio internet trgovinom, Amazon kupio za 540 miliona dolara. “Marc poznaje posao tako dobro da sve može napraviti”, kazao je venture ulagač Jeremy Levine.

U martu je Jet procijenjen na šesto miliona dolara vrijednosti. S najnovijim krugom ulaganja vrijedi još i više, tako da će rasplet priče i Amazonov odgovor na najnoviju konkurenciju nesumnjivo biti zanimljiv.

Izvor: Telegram

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *