Slovenački telekom otpušta 450 ljudi

Dodajte komentar

Telekom Slovenije potpisao je sa reprezentativnim sindikatima sporazum po kome će kompaniju do kraja 2016. godine napustiti oko 450 ljudi.

Kako prenosi slovenačka agencija STA, otpuštanja će početi u jesen, a do kraja ove godine broj zaposlenih biće smanjen za 230 radnika, i još za 220 do kraja 2016.

Rukovodstvo vjeruje da će Telekom u tom procesu postati efikasnija kompanija.

Prošle godine ovu grupaciju napustilo je 120 radnika.

Iz Uprave i sindikata demantuju informacije da na otpuštanjima insistira potencijalni novi vlasnik slovenačkog Telekoma, britanski fond Cinven.

Do raspleta situacije u vezi sa privatizacijom trebalo bi da dođe tokom ljeta, najavio je državni povjerenik u ministarstvu finansija, Metod Dragonja.

Slovenačka vlada još okleva da li da proda paket od 4,75 miliona dionica ili 72,75 odsto od ukupnog broja akcija slovenačkog nacionalnog telekomunikacionog operatera koji je u vlasništvu države, Kapitalske družbe (KAD), osiguravajućeg društva Triglav i Pozavarovalnice Sava.

Jedinu obavezujuću ponudu dao je investicioni fond Cinven, koji je najprije ponudio 110 eura za akciju a zatim ponudu poboljšao na sumu od oko 130 eura.

Osim niske cijene, nedoumice pojačava i to što ima dosta nejasnoća u vezi garancija, tu su i mnoge tužbe protiv Telekoma Slovenije, a brine ih i to što investitor nije strateški.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *