Prihodi Telenora 15,9 miliona eura

Dodajte komentar
Telenor Crne Gore je na kraju drugog kvartala 2015. godine ostvario prihode u iznosu od 15,9 miliona eura i u poređenju sa istim kvartalom u 2014. godini, prihod je opao za 0,6 odsto.

„Drago mi je što smo na liderskoj poziciji, ali moramo imati u vidu da prihodi cjelokupnog tržišta opadaju godinu za godinom. Sve  jača potreba naših korisnika za korišćenjem interneta motiviše nas da nastavimo sa povećanjem investicija u mrežu. Iako kontinuirano održavamo nivo ulaganja u infrastrukturu, pravni i regulatorni okviri ne promovišu predvidivo poslovno okruženje, koje je nužno za dalji razvoj tržišta”, kaže Majkl Malvebo, izvršni direktor Telenora Crne Gore.

U skladu s trenutnom situacijom na tržištu, ostajemo posvećeni cilju da našim korisnicima obezbijedimo najnovije usluge i proizvode – inovativne, bezbjedne i lake za korišćenje.

Iz Telenora je najavljeno da će nastaviti da predano rade na pojednostavljivanju i poboljšanju komunikacija, kao načinu da se omogući razvoj industrije telekomunikacija u Crnoj Gori i opšti ekonomski rast.

U drugom kvartalu 2015. godine, Telenor grupa je ostvarila prihode u iznosu od 30,2 milijarde norveških kruna, što predstavlja organski rast od šest odsto.

Operativni i neoperativni profit prije odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije  (EBITDA) je, prije odbitka ostalih stavki, iznosio 10,6 milijardi norveških kruna, a EBITDA marža 35 odsto, dok je novčani tok od poslovanja iznosio četiri milijarde norveških kruna.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *