Prihodi Telenora 15,9 miliona eura

Telenor Crne Gore je na kraju drugog kvartala 2015. godine ostvario prihode u iznosu od 15,9 miliona eura i u poređenju sa istim kvartalom u 2014. godini, prihod je opao za 0,6 odsto.

„Drago mi je što smo na liderskoj poziciji, ali moramo imati u vidu da prihodi cjelokupnog tržišta opadaju godinu za godinom. Sve  jača potreba naših korisnika za korišćenjem interneta motiviše nas da nastavimo sa povećanjem investicija u mrežu. Iako kontinuirano održavamo nivo ulaganja u infrastrukturu, pravni i regulatorni okviri ne promovišu predvidivo poslovno okruženje, koje je nužno za dalji razvoj tržišta”, kaže Majkl Malvebo, izvršni direktor Telenora Crne Gore.

U skladu s trenutnom situacijom na tržištu, ostajemo posvećeni cilju da našim korisnicima obezbijedimo najnovije usluge i proizvode – inovativne, bezbjedne i lake za korišćenje.

Iz Telenora je najavljeno da će nastaviti da predano rade na pojednostavljivanju i poboljšanju komunikacija, kao načinu da se omogući razvoj industrije telekomunikacija u Crnoj Gori i opšti ekonomski rast.

U drugom kvartalu 2015. godine, Telenor grupa je ostvarila prihode u iznosu od 30,2 milijarde norveških kruna, što predstavlja organski rast od šest odsto.

Operativni i neoperativni profit prije odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije  (EBITDA) je, prije odbitka ostalih stavki, iznosio 10,6 milijardi norveških kruna, a EBITDA marža 35 odsto, dok je novčani tok od poslovanja iznosio četiri milijarde norveških kruna.

 

Check Also

Otvoren novi i savremeni Data Centar Crnogorskog Telekoma

Novi Data Centar Crnogorskog Telekoma, koji nudi najsavremenija rješenja kada je riječ o čuvanju podataka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *