Duvanski u bankrot zbog 48 hiljada

Dodajte komentar

Menadžment Duvanskog kombinata u stečaju odgovorio je stečajnom sudiji Miodragu Anđeliću da nemaju 48 hiljada eura da isplate povjerioca Dragana Kovačevića, niti su u stanju da u roku od tri dana isprave nepravilnosti u veei sa kršenjem Plana reorganizacije.

To je juče “Vijestima” potvrdio stečajni upravnik DKP-a Veselin Raičević. Zbog toga, Anđelić može već sjutra donijeti odluku o bankrotu DKP-a i pokretanju klasičnog stečaja koji bi vodio likvidaciji tog preduzeća.

Preostalih 150 radnika DKP-a time bi ostalo bez posla. Oni su juče najavili da će biti strpljivi do kraja sedmice kada se očekuje konačna odluka o privatizaciji Novog duvanskog kombinata gdje bi dio njih mogao naći zaposlenje.

“Sve smo mi ovo očekivali. Bili smo u Uniji slobodnih sindikata gdje nam je sugerisano da sačekamo i vidimo kakva je sudbina privatizacije”, saopštio je “Vijestima” jedan od čelnika kriznog štaba radnika koji su obustavili proizvodnju cigareta krajem juna.

Poslovodstvo starog DKP-a je radnicima ostalo dužno tri mjesečne zarade. Obećani doprinosi za tri godine uprkos obećanjima iz Vlade još izgleda nijesu uplaćeni. U Novom duvanskom radilo bi oko 60 radnika.

Vijesti

Foto: CDM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *