Samsung predstavio svoj najtanji tablet dosad

Dodajte komentar

Samsung je, nakon najtanjega pametnog telefona, predstavio i najtanji tablet – Galaxy Tab S2. Iz kompanije su kazali kako debljina tableta iznosi 5,6 milimetara, a tanji je od najtanjega Appleovog iPada Aira, čija debljina iznosi 6,1 milimetar.

“Galaxy Tab S2 nije samo naš najtanji i najlakši tablet u svojoj kategoriji, on takođe pruža korisnicima brz i jednostavan pristup brojnim vrhunskim funkcijama za gledanje i rad. Vjerujemo da je Samsung Galaxy Tab S2 najkompletniji lični vizualni uređaj dizajniran za nošenje i korištenje bilo gdje”, kazao je izvršni direktor korejske kompanije J.K Shin.

Dolazi u dvije veličine

Galaxy Tab S2 dolazi u dvije veličine ekrana, onaj od osam inča teži 265 grama, a onaj od 9,7 inča 389 grama, što ih čini poprilično praktičnima. Osim toga, i nova generacija tableta nastavlja s dobrom kvalitetom ekrana, što se posebno dobro vidi prilikom gledanja videa. Super AMOLED zaslon ima 2048 x 1536 piksela i puno obećava.

Tablet, naravno, koristi Android, i to Lollipop. Ima osmojezgreni procesor, a sadrži i tri gigabajta RAM-a i 32 ili 64 gigabajta memorije, koja se putem memorijske kartice može povećati i do 128 gigabajta. Zadnja kamera ima osam, a prednja 2,1 megapiksela. Uređaji bi na tržištu trebalo da se pojave u avgustu, ali iz Samsunga nije govora bilo o njihovoj cijeni.

Izvor: Telegram

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *