Brodogradilište: Prijete kazne i diplomatski problemi

Dodajte komentar

Ukoliko brodovi koji se nalaze na remontu u Jadranskom brodogradilištu ne budu završeni u roku, kompaniji prijeti šteta od više stotina hiljada eura, a mogući su i diplomatski problemi jer su se iz Ambasade Italije već interesovali za sudbinu njihova dva broda.Remonti su prekinuti nakon što je uveden stečaj 30. juna, a od tada traju pregovori radnika i stečajnog upravnika Žarka Ostojića o nastavku posla.

Bivši radnici ni juče nijesu uspjeli da postignu dogovor sa Ostojićem o završetku remonta pet brodova, već će danas na Cetinju sa njim nastaviti razgovor, u prisustvu svog advokata Aleksandra Kovačevića.

Ostojić je kazao „Vijestima” da je u svakodnevnom radu suočen sa pritiscima jer nezadovoljni radnici ne dozvoljavaju da 50-60 radnika, koje je on planirao da angažuje, završe remont brodova, već insistiraju da se angažuje svih 194 radnika, čiji rad upravnik nije u mogućnosti da plati.

„Dva broda su u vlasništvu italijanslcih kompanija i već su me kontaktirali iz Ambasade u kojoj su zabrinuti za sudbinu dva broda i zanima ih kada će oni biti oslobođeni. Za remont ostala tri broda rokovi su malo fleksibilniji i njihov remont bi trebalo da bude završen za mjesec ili dva”, objasnio je Ostojić.

U slučaju da remont italijanskih brodova ne bude završen u ugovorenim rokovima i oni oslobođeni, prijeti i diplomatski skandal, a kompanija iz Bijele moraće u bliskoj budućnosti da plati vjerovatno ne tako jeftine penale zbog neizvršenja ovih usluga.

„Moguća šteta po stečajnu masu zbog neizvršenih usluga na vrijeme mjeri se stotinama hiljada eura“, naglasio je Ostojić.

Iako nema radova u kompaniji, radnici obezbjeđuju i održavaju dokove.

Prema nezvaničnim informacijama „Vijesti” stečajna uprava pokušava da uz pomoć kredita obezbijedi isplatu makar jedne zarade.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *