Ovo su stvari koje milioneri nikad ne rade

Dodajte komentar

Postoje stvari i navike koje su karakteristične za uspješne i bogate ljude. Ukoliko želite da se ugledate na njih i dokučite makar dio uspjeha i novca koji oni imaju, nikada nemojte raditi ovih pet stvari.

1. Zavisnost od televizije

Milioneri nikad neće slobodno vrijeme provoditi gledajući televiziju. Umjesto toga, oni će čitati. Od Elona Muska do Warrena Buffetta – oni čitaju puno sati dnevno. Iako sadržaj može varirati, većinom čitaju knjige kojima se mogu dodatno informisati i obrazovati.

2. Izolacija

Milioneri su prava društvena bića. Uvijek se druže i upoznaju nove ljude. Ulažu jako puno vremena u druženja i prijateljstva jer znaju koliko su društvene veze vrijedne za uspjeh.

3. Preispitivanje

Uspješni preduzetnici rade prema svom osjećaju i ne preispituju previše svoje izbore. Ipak, uvijek razmišljaju o posljedicama. No, ne previše, i nikada ne analiziraju stvari do granice koja ih paralizuje u daljem djelovanju.

4. Predaja

Milioneri ne podižu bijelu zastavu na prvi znak nevolje. Oni će se suočiti sa svim kritikama nadređenih, prijatelja, porodice, no neće odustati. Istraživati su otkrili da je volja važnija nego IQ. Pravi pobjednici ne odustaju.

5. Odgađanje

Mnogi poduzetnici su ranoranioci, uvijek žele što prije i spremno krenuti u dan. Rijetko će odustati od ustajanja i žuriti jer kasne na posao.

Izvor: Večernji list

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *