Putinov bankar nestao s parama

Dodajte komentar

Britanska policija pokušava da uđe u trag nekadašnjem bankaru Kremlja, koji tvrdi da ruski predsjednik želi da mu otme imovinu i da ga ubije.

Tajkun koji je rođen u Rusiji, ali već godinama živi u Londonu, pobjegao je iz Velike Britanije iako mu je sud zabranio da napušta zemlju. Pretpostavlja se da je otišao u Francusku, budući da posjeduje državljanstvo te zemlje.Protiv njega se trenutno vodi postupak zbog navodne krađe više od 900 miliona eura iz banke Mezprombank koju je osnovao u Moskvi.

Pored britanske policije, za petama mu je i ruska Agencija za osiguranje depozita (DIA), a njegova imovina u vrijednosti od 1,8 milijardi eura privremeno je zamrznuta.

Međutim, Pugačov tvrdi da su optužbe protiv njega neosnovane i da je žrtva „političkog progona“. Nekoliko nedelja uoči bekstva, izjavio je da je životno ugrožen zbog „hajke“ koju je pokrenuo Vladimir Putin.

To je potvrdila i njegova ljubavnica Aleksandra Tolstoj.

– Sergej je sa Vladimirom Putinom bio u dobrim odnosima sve do 2010. godine, a onda je Putin pokušao nezakonito da prepiše njegovu imovinu državi. Od tada svakog dana strahujemo za svoje živote – rekla je glumica koja je i dalje u Londonu.

Advokat ruskog tajkuna tvrdi da je njegov klijent napustio Britaniju „iz bezbjednosnih razloga“.

Doveo Putina
Britanski mediji tvrde da je upravo nekadašnji bankar Kremlja zaslužan za dovođenje ruskog predsjednika na vlast. „Ja sam bio taj koji je insistirao da Putin zamijeni Jeljcina pred kraj mandata. On se svojim rezimeom već nametnuo kao jedna od ključnih figura tadašnje Rusije“ otkrio je Sergej Pugačov u jednom intervjuu.

Blic

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *