VTB postaje glavna banka za Ruse u Srbiji

Dodajte komentar

VTB banka Beograd, članica VTB Grupe, planira da akcijski kapital od 19,4 miliona eura uveća za dodatnih sedam miliona eura, saopšteno je iz te banke.

Odluku o povećanju akcijskog kapitala donijela je Skupština akcionara banke, a menadžment očekuje da će povećanje kapitala doprinijeti ekspanziji poslovnih aktivnosti na tržištu Srbije.

“Banka ima zadatak da postane glavna banka za ruske kompanije u Srbiji, kao i da aktivno podrži domaće kompanije koje izvoze na tržište Ruske Federacije i druga tržišta na kojima VTB Grupa posluje”, rekao je predsjednik Izvršnog odbora VTB banke Beograd Markus Ferstl.

”VTB banka Beograd je trenutno u završnoj fazi izrade strategije poslovanja za naredne tri godine. Banka predstavlja važnu članicu VTB Grupe i povećanje akcijskog kapitala jeste snažan impuls našim klijentima i poslovnim saradnicima o namjerama ekspanzije aktivnosti na srpskom tržištu’’, izjavio je Ferstl.

Banka, takođe, planira da u bližoj budućnosti oformi poseban sektor koji će biti zadužen isključivo za poslovanje na tržištu Ruske Federacije, kao i za unaprjeđenje proizvoda vezanih za finansiranje trgovinskih poslova i faktoringa, navedeno je u saopštenju.

Markus Ferstl je na čelu VTB banke Beograd od maja ove godine, a prethodno je proveo 12 godina na vodećim pozicijama u okviru Austrijske finansijske grupe.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *