Strahovi Slovenaca posle prodaje Mercatora se obistinili

Dodajte komentar

Godinu dana nakon prodaje Mercatora Agrokoru slovenački dobavljači tvrde da su se njihovi strahovi obistinili. U prilogu RTV Slovenije kaže se da je u Bosni i Hercegovini na policama ostalo samo nekoliko slovenačkih proizvoda.

Iako iz Agrokora tvrde da to nije istina, da bi to provjerili, ekipa TV Slovenije je sa skrivenom kamerom otišla u najveći nekadašnji Mercator centar u Banjaluci, koji je od prošle godine u sastavu Konzuma. Na policama su našli samo nekoliko slovenačkih proizvoda, ako se još mogu zvati slovenačkim jer ih proizvode preduzeća u stranom vlasništvu.

Kako kažu, na policama dominiraju proizvodi Agrokorovog lanca, cijene su više, kvalitet niži, sve je gore, broj kupaca se smanjio, javlja TV Slovenija.

Problem je nakon prodaje, osim dobavljača očekivao i slovenački ministar privrede Zdravko Počivalšek. Prema njegovim riječima, prodaja Mercatora i Žita su štetne za državu.

“Obije prodaje su u mojim očima problematične. Obe kompanije imaju svoj proizvodni i dobavljački lanac, zato ćemo imati mnogo problema sa spašavanjem naše vlastite proizvodnje”, rekao je on.

Uprava Mercatora tvrdi da se za 20 najvećih slovenačkih dobavljača ništa nije promijenilo i da zadržavaju isti volumen prodaje. Dobavljača je više od 30.000. Velika većina, dakle, ima zapravo manje narudžbina, zaključuje RTV Slovenije.

Izvor: Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *