Kako bi dobar šef trebalo da se ponaša prema radnicima

Dodajte komentar

Kada su zaposleni puni podrške i imaju nekoga ko ih bodri i usmjerava, zaista mogu promijeniti poslovanje firme. Ponekad je mogu okrenuti od neupjeha ka uspjehu, zato lideri treba da slijede neku ili svih pet taktika uspješnih vođa.

Kada, kao direktor ili vođa, napravite tim koji je dobar i kojem vjerujete, nećete morati da razmišljate zašto je neko ostao duže na pauzi ili da li će sastanak proteći u najboljem redu ako vi niste tu. Evo nekih načina da ih osnažite i napravite dobru poslovnu ekipu.

1. Postarajte se da im je stalo do onoga do čega je vama stalo

Kao i u sportu i na poslu je potreban tim, različitih ljudi koji će ići ka istom cilju i postići dobar rezultat. Jasno iznesite svoje stavove kako biste svi znali ka čemu idete. Neka oni prepoznaju vašu ambiciju kako bi i sami osjećali pasiju ka istim stvarima.

2. Napravite jasan put ka napretku

Zaposleni treba da znaju da li će, ukoliko dobro rade svoj posao, moći da napreduju. I ukoliko neće da li ćete im vi pomoći da nađu novi posao, nekom preporukom. Tako će se oni uvjek truditi jer će znati da ih u budućnosti čeka nešto bolje.

3. Izazovite ih

Naznačite radnicima da će dobijati teške projekte za potrebe kompanije ali i da ćete im vremenom, ukoliko se pokažu kao dobi, davati projekte na kojima će moći da unaprjeđuju svoje vještine. Neka poslovi zaposlenih ne budu uvjek isti i monotoni. Razmrdajte ih izazovom. Neka se osjete posebno i daju više od sebe. Vidjećete njihove vještine i doprinijećete kompaniji.

4. Recite im kako će biti vrednovani

Najgore je kada neko danonoćno radi, ne znajući svoj doprinos. Kada god angažujete nekoga imajte iskren razgovor u kojem ćete mu reći kako će on biti ocijenjen. Na taj način svako će znati koji su faktori za njihov uspjeh.

5. Nemojte im stajati na putu

Probajte da date zaposlenima opšte ciljeve i određene rokove. Pokušajte da im se ne miješate mnogo u posao kako biste vidjeli način na koji oni razmišljaju jer se može desiti da neko iskoči iz kalupa i da vam novo rješenje. Dakle, izvršni direktor treba da da viziju, a zaposleni treba da rade ono u čemu su dobri.

Izvor: Bizlife

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *