Direktor Duvanskog podnio ostavku

Dodajte komentar

Izvršni direktor Duvanskog kombinata Slavoljub Vukašinović podnio je ostavku na tu funkciju nakon jučerašnjeg sastanka sa radnicima koji su prošlog utorka obustavili iroizvodnju u fabrici.Šezdesetak radnika proizvodnje formirali su krizni odbor i traže isplatu dvije zaostale zaarade, povezivanje staža od 2012. godine i sistematizaciju radnih mjesta. Kazali su i da neće nastavljati s proizvodnjom dok im se sve obaveze ne izmire. Juče su, međutim, izašli pred Vukašinovića sa predlogom da do petka isplati zaostale zarade zaposlenima u proizvodnji, a da administraciji obaveze izmiri do 20. avgusta. Direktor DKP-a saopštio je da ne želi da dijeli radnike i da će iz moralnih i ljudskih razloga podnijeti ostavku

Član kriznog odbora radnika Nedeljko Hacić kazao je da radnici proizvodnje nose najveći dio tereta u radu DKP-a i da im je smanjenjem broja zaposlenih povećan obim posla.

– Traže da obavljamo pet poslova, a nema plate. Tako ne možemo da radimo, kazao je Hadžić nakon sastanka.

On je naveo da je Vukašinović njima podnio ostavku.

– Mi ga nijesmo postavljali na mjesto direktora, tako da ne treba nama da podnosi ostavku. Dao nam je do znanja da će podnijeti ostavku, ali on može vršiti funkciju i kada podnese ostavku. Njihove igrice više nećemo prihvatati – poručio je Hadžić.

Vukašinović je prošle sedmice „Danu” kazao da ne može isplatiti platu radnicima ako nema proizvodnje i dodao da obustava rada neće donijeti ništa dobro.

Trenutno je u DKP-u angažovano 135 radnika, nakon što je njih 60 steklo uslove za penziju. Radnici nekoliko godina čekaju privatizaciju Novog duvanskog kombinata, ali je bilo više propalih tendera. Sa poslednjim ponuđačem Duvan komercom pregovori traju više od pet mjeseci zbog čega su željeli da se uradi sistematizacija radnih mjesta koja će važiti do ulaska novog vlasnika.

DKP je u stečaju od 2010. godine, a Privredni sud narednih dana treba da odluči o predlogu za likvidaciju društva.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *