Resort Maestral dobio novog vlasnika

Dodajte komentar

Potpisivanjem kupoprodajnih ugovora između kompanija Hit i Monte Rock iz Podgorice okončana je prodaja crnogorskog Resorta Maestral. Resort Maestral će zadržati svoje ime, a određivanje ukupne cijene transakcije će zavisiti od rezultata poslovanja kompanije Hit Montenegro tokom ljetnih mjeseci. Kompanija Hit planira dalju poslovnu saradnju sa kupcem.

Investiranje u zavisno društvo Hit Montenegro matična kompanija Hit ponudila je na tržištu u skladu sa programom finansijskog i poslovnog restrukturiranja i uzimajući u obzir smjernice strateško-razvojnih planova. Prodajni proces se, kako je saopšteno iz kompanije, po planiranim fazama odvijao u saradnji sa društvom Alta Skupina iz Ljubljane, koje je kao ekskluzivni finansijski savjetnik pri prodaji uspješno sprovelo transparentni prodajni postupak.

Kompanija Hit je dogovor o prodaji 75,01 odsto udjela osnovnog kapitala u kompaniji Hit Montenegro i pripadajućih nekretnina i turističkih objekata kompleksa Maestral, Resort & Casinò, danas sklopila sa kompanijom Monte Rock (Društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju, promet i usluge, export-import “Monte-Rock”, Podgorica), čiji je osnivač i izvršni  direktor Petros Stathis.

On je međunarodnoj turističko-privrednoj javnosti najpoznatiji po ulozi investitora i menadžera nekih od najluksuznijih resorta svjetskog lanca Aman, među kojima i Aman Sveti Stefan i Aman Grand Canal Venice.

Pregovore za sklapanje kupoprodajnih ugovora pratilo je predavanje obavezujućih ponuda i sprovođenje pažljivog pregleda, posjeta lokaciji i učešće na menadžemnt prezentaciji. Nakon dva odvojena a povezana kupoprodajna ugovora, kupac će preuzeti Resort Maestral uz ispunjavanje svih uslova za završetak prodajnog postupka. Na konačnu ukupnu cijenu transakcije će uticati i rezultati poslovanja kompanije Hit Montengero sve do 31. avgusta 2015. godine.

Izvor: CDM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *