Odbor za ekonomiju podržao prijedlog zakona o ličnom stečaju

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet razmotrio je i odlučio da predloži Skupštini da usvoji Prijedlog zakona o ličnom stečaju potrošača, koji je podnio poslanik Liberalne partije Andrija Popović.

Kako se navodi u saopštenju te partije, ovim demokratskim činom, Odbor je uvažio realnu potrebu koja građanima Crne Gore omogućuje da na najbezbolniji način riješe svoja potraživanja prema trećim licima ili eventualna nagomilana dugovanja.

“Liberali i svi građani Crne Gore zahvalni su poslanicima, članovima Odbora, koji su podržali racionalno rješenje Liberalne partije i poslanika Andije Popovića koji je predložio usvajanje ovoga Zakona. Usvajanjem u Skupštini Crne Gore, Zakona o ličnom stečaju potrošača, stvoriće se realni preduslovi, ne samo dalje harmonizacije legislative sa propisima EU, već će se i praktično Crna Gora svrstati u društvo najnaprednih država koje su do sada usvojile slično zakonsko riješenje. Ovaj zakon omogućiće prezaduženim građanima da imaju realnu šansu da na efikasan način servisiraju svoja dugovanja i da organizuju sebi i svojoj porodici izvjesniju budućnost”, poručuju iz Liberalne partije.

Liberali su, kako dodaju, uvijek, bez političkih kalkulacija, za cilj svoje politike, proklamovali ostvarenje etičkih, građanskih i opštih principa, pa su tako i ovaj put snažnim angažovanjem stvorili siguran putokaz građanima, kako da se društveno uvaže i ekonomski principi da se sve što je realno potrošeno i naplati, ali i da se dužnik zaštiti od predimenzioniranog i nerealnog naplaćivanja potražilaca, na način koji će zadovoljiti obije strane.

Check Also

Završeno spektakularno prvo izdanje Tomorrow konferencije: Više od 21.000 ljudi ispratilo događaj

Završeno je prvo spektakularno izdanje TOMORROW konferencije koja se od 13. do 15. maja održavala …

Leave a Reply

Your email address will not be published.