Branson: “Šorts u kancelariju, šta će vam kravata?”

Dodajte komentar

Visoke temperature su pogodile Veliku Britaniju ali i druge, tako su se povele mnoge rasprave o tome šta je prigodno obući na posao ovih dana.

Milijarder Ričard Branson misli da bi poslodavci trebalo da se odreknu dres koda i da kažu svojim radnicima da nose ono u čemu se osjećaju najprijatnije.

Nema smisla, smatra Branson, da se ulaže previše energije oko odijevanja na poslu.

“Trebalo bi svima omogućiti da nose ono za šta misle da će im pomoćii u produktivnosti na poslu i uživanju u ostatku dana. Ako to podrazumijeva šorts i prsluk, mislim da je to u redu”, kaže on i dodaje da bi izuzetak trebalo da budu aerodromi i slična mjesta, gde je za posjetioce važno da razlikuju osoblje i putnike.

Prema njegovim riječima, prisiljavati ljude da nose odijela i kravate u bilo koje doba godine je besmisleno. Kako ističe, svi se drže neke tradicije a zparavo malo njih uživa u tome.

“Ideja da je profesionalnost povezana sa komadom tkanine koja vam visi oko vrata potpuno je smiješna”, smatra Branson.

Branson kaže da se uvjek oblačio onako kako je želio. Dok je bio mlađi, imao je dugu kosu, a sada nosi surferske pantalone i obične majice, jer su mu one u ovom trenutku najdraže.

“Uvjek sam mislio da odjeća treba ljudima da pomogne da se osjećaju samouvjereno i prijatno, a ne stegnuto”, zaključuje Branson.

http://twitter.com/richardbranson/status/616680469598445569/photo/1

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *