Ribnikar na čelu NLB Montenegrobanke do kraja godine

Dodajte komentar

Na redovnoj godišnjoj Skupštini akcionara NLB Montenegrobanke razmatran je godišnji izvještaj o poslovanju sa izvještajem nezavisnog spoljnjeg revizora za 2014.godinu.

Zahvaljujući ojačanoj dokapitalizaciji u prethodnom periodu NLB Montenegrobanka je 2014. godinu završila sa dobrim pozitivnim rezultatom i ostvarila dobit u iznosu od 5,5 miliona eura. Sa ciljem uspostavljanja dugoročnog stabilnog poslovanja banka je polovinom 2014.godine donijela plan prestrukturiranja, koji je rezultirao stabilizacijom mjesečnog poslovnog rezultata prije rezervacija.

“Svi pokazatelji poslovanja su bili značajno iznad zakonskih minimuma, uz dobru adekvatnost kapitala od 14,3 odsto. Sa udjelom od 17 odsto po osnovnim bilansnim ketegorijama, banka pokazuje da je spremna da zadrži jednu od liderskih pozicija na tržištu Crne Gore”, ističe se u saopštenju banke.

Na sjednici Skupštine je donijeta odluka o raspodjeli dobiti po godišnjem računu za 2014.godinu.

Shodno zakonskoj regulativi sproveden je izbor članova Odbora direktora banke, a Odbor direktora je donio odluku da Anton Ribnikar, sadašnji glavni izvršni direktor, ostane na toj funkciji do kraja godine.

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *