Zetagradnja već uzela zemlju DKP-a

Dodajte komentar

Nezavisni poslanik Velizar Kaluđerović obavijestio je juče vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da je firma Zetagradnja postala vlasnik zemljišta Duvanskog kombinata u stečaju, iako je platila samo sedam miliona od ukupne cijene od 13,2 miliona eura.Da je firma Blagote Radovića upisana kao vlasnik vrijednog zemljišta u širem centru Podgorice, Kaluđeroviću je zvanično potvrđeno iz katastra.

“Dostavljena mi je i potvrda od 12.05.2015. godine kojom stečajni upravnik DKP AD u stečaju potvrđuje …da je Zetagradnja d.o.o. u cjelosti isplatila ugovorenu cijenu…, te da su, izmirenjem kupoprodajne cijene, ispunjeni uslovi za uknjižbu… Informacije koje sam do sada dobijao na moj zahtjev, od stečajnog upravnika DKP govore da je Zetagradnja isplatila samo dio kupoprodajne cijene od oko sedam miliona eura. Preostali iznos cijene do 13,2 miliona eura nije isplaćen, već je kupac očigledno oslobođen obaveze plaćanja punog iznosa cijene na osnovu priznavanja određenih troškova koje je učinila stečajna uprava DKP, a koji nemaju utemeljenje u pravnom poretku naše države”, saopštio je Kaluđerović.

Podsjećajući da ga je Stanković ranije informisao da je u toku postupak izviđaja za prikupljanje dokaza za pokretanje postupka krivične odgovornosti pojedinaca iz DKP u stečaju, Kaluđerović je kazao da će sada DKP u stečaju ostati bez imovine u aktivi: “Pa mu se, očigledno po dogovorenom scenariju, priprema likvidacija. Ostaće, nažalost, nenaplaćena potraživanja države od oko 38 miliona eura, neizmirene obaveze prema zaposlenima, kao i potpuno obespravljenih 4.365 manjinskih akcionara koji su bili vlasnici 48,8 odsto imovine DKP-a. Ostaje nam i da pratimo da li će neko odgovarati zbog ogromne štete koja je nastupila za državu, zaposlene i manjinske akcionare DKP”

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *