Za posao u slovenačkoj željeznici potrebno je znati jogu

Dodajte komentar

Veliku pometnju u javnosti i na društvenim mrežama izazvale su Slovenačke željeznice koje su na konkursu za radno mjesto referenta, kao uslov postavile i položeni kurs iz joge i pilatesa.

Javni poziv kojim su Slovenačke železnice tražile administrativnog referenta s osnovnim znanjem kompjuterskih programa, ali i položenim kursom iz joge i pilatesa, izazvao je sumnje više desetina prijavljenih da se radi o “namještenom” konkursu za tačno određenu osobu, pišu slovenački mediji.

Nakon brojnih upita pa i protesta zbog neobičnih uslova konkursa, iz kompanije su objasnili da je riječ o radnom mjestu “upravitelj objekata”, a traže zamjenu za svoju radnicu koja je otišla na porodiljsko odsustvo.

Ona uz ostalo vodi vježbe pilatesa i joge u njihovom wellness centru za relaksaciju zaposlenih u koji su investirali 400.000 eura.

Ovakvo objašnjenje izazvalo je dosta ironičnih komentara na društvenim mrežama i u medijima. Oni tvrde da se u centru zapošljavaju i rekreiraju uglavnom članovi uprave i njima bliski prijatelji i rodbina.

Izvor: Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *