Dodijeljeno šest MBA stipendija crnogorskim menadžerima

Dodajte komentar

Asocijacija menadžera Crne Gore AMM i regionalna poslovna škola COTRUGLI Business School dodijelili su šest prestižnih MBA stipendija crnogorskim menadžerima, u vrijednosti od 63.000 eura.

Asocijacija menadžera i COTRUGLI su prvi put ove godine organizovali stipendijski proces kojim žele da podstaknu pozitivne promjene i motivišu više desetina telentovanih menadžera da se usavršavaju i svojim primjerom mijenjaju društvo na bolje.

Selekcijska komisija je odabrala šest menadžera iz Crne Gore koji su svoje liderske i preduzetničke vještine pokazali kroz individualne intervjue sa članovima komisije i kroz rad na studiji slučaja COTRUGLI poslovne škole.

Na svečanoj dodjeli stipendija proglašeni su dobitnici pet stipendija u iznosu od 50 odsto i jedne pune stipendije EMBA programa u iznosu od 18.000 eura. EMBA stipendiju su dobili Davor Lučić (Porr Bau GmbH), Danilo Mijušković (Glosarij for Les Laboratoires Servier), Nenad Novović (Amplitudo), Rade Ljumović (RLC Montenegro), Vladimir Subotić (Termoaparati jsc), dok je punu stipendiju izvučenu po sistemu lutrije izvukla Anđa Vukčević Zorić vlasnica i izvršna direktorica etno sela Šljeme koje funkcioniše u sklopu firme Mountain Step doo Žabljak.

COTRUGLI Business School je vodeća poslovna škola u regionu jugoistočne Evrope posvećena edukaciji i podršci biznis lidera da čine pozitivne promjene kod sebe, u svojim organizacijama i društvu u cjelini.

Predsjednik Asocijacije menadžera Budimir Raičković istakao je da je dodjela MBA stipendija nastavak aktivnosti Asocijacije u oblasti edukacije svojih članova.

Izvršna direktorka COTRUGLI Business School Katarina Vladić Lazić kazala je ida su COTRUGLI MBA programi su dizajnirani tako da prave balans između ličnog i profesionalnog razvoja.

“COTRUGLI poslovna škola zajedno sa svojim partnerima aktivno učestvuje u širenju primjera dobre prakse i značaju poslovne etike. Time, već osam godina unazad, COTRUGLI poslovna škola zajedno sa partnerima dodjeljuje stipendije najboljim menadžerima, u vrijednosti preko 3.000.000 eura. Ponosni smo na činjenicu da nam je Asocijacija Menadžera Crne Gore partner na ovom projektu i veoma se radujemo što će se saradnja nastaviti i u budućnosti”, istakla je Vladić Lazić.

Dobitnica pune stipendije Andja Vukčević Zorić smatra da će joj stipendija pomoći da napreduje u poslu i isto tako širi svijest o važnosti edukacije.

“Već 13 godina radim u turizmu i dosta dugo sam preduzetnik. Očekujem da ću nova stečena znanja i novo iskustvo, uz upoznavanje novih ljudi implementirati u svoj biznis. Nadam se da ću i ja dati svoj doprinos da se Cotrugli škola razvija u Crnoj Gori. Drago mi je što je ova nagrada otišla u ruke osobe koja se bavi turizmom obzirom da nam je to važna razvojna grana. Hvala još jednom Cotrugli-ju i AMM-u”, izjavila je Vukčević Zorić.

Dodjela MBA stipendija je nastavak aktivnosti Asocijacije menadžera Crne Gore u oblasti edukacije svojih članova.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *