U srijedu počinje isplata stare devizne štednje

Dodajte komentar

Isplata obveznica konvertovanih deviznih sredstava građana položenih kod Dafiment banke i Banke privatne privrede preko preduzeća Jugoskandik i ovlašćenih banaka sa sjedištem van Crne Gore počeće u srijedu.

Iz Ministarstva finansija saopšteno je da će istog dana početi isplata obveznica konvertovane devizne štednje u skladu sa Zakonom o regulisanju obaveza i po osnovu ino duga i devizne štednje građana.

– U skladu sa Zakonom o isplati devizne štednje građana položene kod ovlašćenih banaka sa sjedištem van Crne Gore od srijede će se isplaćivati obveznice konvertovane devizne štednje, simbola DO, u poslovnicama CKB, navedeno je u saopštenju.

U skladu sa Zakonom o regulisanju obaveza i po osnovu ino duga i devizne štednje građana isplaćivaće se obveznice konvertovane devizne štednje, simbola OB, u poslovnim bankama, odnosno u Trezoru Centralne banke.

Isplata obveznica konvertovanih deviznih sredstava građana položenih kod Dafiment banke i Banke privatne privrede za deponente iz Podgorice, Nikšića, Bara, Plužina, Šavnika, Berana i Kolašina isplaćivaće se preko Prve banke. Za deponente sa prebivalištem na teritoriji opština Ulcinj, Budva, Herceg Novi, Tivat, Kotor, Cetinje, Žabljak, Bijelo Polje, Rožaje, Plav, Pljevlja, Mojkovac, Danilovgrad i Andrijevica isplata će se obavljati preko CKB.

Kada je u pitanju isplata obveznica konvertovane devizne štednje, štediše koje su se nakon 1. jula 2004. godine javile svojoj banci i time se registrovale kod CDA, 12. ratu mogu podići kod CBCG i u Atlasmont banci, filijala Pljevlja, zavisno od mjesta prebivališta, na osnovu identifikacionog dokumenta.

– Vlasnici devizne štednje koji nijesu podigli prethodne rate, odnosno koji nijesu registrovani kod CDA, treba da pođu u banku u kojoj su imali deviznu štednju. Bivše štediše Montenegrobanke i Jugobanke treba da se jave na šalter CBCG, navedeno je u saopštenju.

Preduzeća koja su obveznice konvertovane devizne štednjestekli kupovinom na berzi, ratu OB15 mogu podići na šalteru Prve banke.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *