Otkrili ste bug u Androidu? Možete zaraditi i 40.000 dolara

Dodajte komentar

Google je spreman da plati od 2000 dolara za otkriće propusta na najnovijoj verziji Nexus mobilnih telefona i tableta, a iznos raste ako pronađete i rješenje kako da se problem otkloni.

Nakon uspješnog programa iz 2014. godine kada je Google platio više od 1,5 miliona dolara za otkrivanje ranjivosti i sigurnosnih propusta u Chromeu, tehnološki gigant sada nudi novi nagradni program nazvan Android Security Rewards Program.

Program trenutno pokriva sigurnosne propuste na najnovijoj verziji Nexus mobilnih telefona i tableta, a lista uređaja će se proširiti naknadno.

Greške koje će se uzimati u obzir i za njihovo otkriće isplaćivati novčani iznos uključuju one koje se nalaze u AOSP i OEM kodu. Google je spreman da plati od 2000 dolara za otkriće propusta na najnovijoj verziji Nexus mobilnih telefona i tableta, a iznos raste ako pronađete i rješenje kako da se problem otkloni.

Najveća nagrada iznosi 40.000 dolara, a dobiće je onaj ko pronađe kritični bug u njihovom Androidu.

– Odluka da proširimo nagradni program s Chromea na Android bila je neizbježna. Vidimo da telefoni postaju najvažnije sredstvo kada je riječ o spajanju sa internetom. Naš je cilj da ovaj program postane stalan i dobro plaćen posao za sigurnosne istraživače koji mogu da pronađu ranjivosti i nedostatke u našem Androidu – objasnio je Adrijan Ludvig, Googleov šef za sigurnost Androida.

Izvor: B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *