Viz er pravi bazu u Nišu?

Dodajte komentar

Jedan avion Viz era bi mogao stalno da bude u Nišu, što bi povećalo broj letova iz ovog grada, kaže direktor Aerodroma “Konstantin Veliki” Vladica Đurđanović.

On je, gostujući u emisiji Niške telvezije, prenio ideje mađarske avio-kompanije da Niš ubuduće bude jedna od njenih baza.

Ipak, direktor kaže da bi za to trebalo prije svega obezbediti uslove, ali naglašava da bi takva saradnja sa Viz erom značajno obogatila red letjenja sa niškog Aerodroma. “Da bi povećao broj letova, potrebna je neka predispozicija što se tiče izgradnje hangara, smještaja njihovih mehaničara, smještaja aviona. Kad on smjesti jedan avion Viz era na našem aerodromu, to podrazumijeva svakog dana najmanje 3 do 4 leta puta 7 dana, to je negde od 25 do 28 leta nedeljno”, rekao je Đurđanović.

On nije precizirao da li bi grad mogao da pomogne u stvaranju uslova za dolazak Viz erovog aviona, ali je rekao da je i do sada puno urađeno na modernizaciji Aerodroma, kao i da je mađarska avio-kompanija otvorila svoj šalter u niškoj vazdušnoj luci.

Podsetimo, prvi letovi šarenih Viz er aviona sa niškog aerodorma biće 25. juna i to do Malmea, dok će 29. juna poletjeti ka Bazelu.

Do ovih evropskih gradova putnici će iz Niša moći da lete i u zimskom periodu.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *