Hrvatska: SMS-om plaćaju kafu, pivo, hljeb…

Dodajte komentar

Nova usluga mKovanice omogućuje svim mobilnim Vip korisnicimau Hrvatskoj SMS plaćanje računa na lokacijama s oznakom „send2pay“, uključujući kafiće, restorane, pekare, frizerske salone i druge radnje.

Usluga mKovanice razvijena je u saradnji s kompanijom Abit d.o.o. koja je pokrenula projekt za plaćanje usluga SMS porukom na prodajnim mjestima i ugostiteljskim objektima s oznakom „send2pay“.

Korištenje je jednostavno i dovoljno je da korisnik na prodajnoj lokaciji s oznakom „send2pay“, pošalje SMS poruku na broj 700007 s ključnom riječi koja je ispisana na računu prodajnog mjesta te će potvrda o plaćanju stići u obliku povratne SMS poruke na Vip mobilni telefon sa svim podacima o naplaćenom iznosu.

Putem platforme mKovanice ostvaruje se plaćanje za proizvode i usluge trećih strana korištenjem platnih usluga i elektronskog novca gdje je Vipnet isključivo posrednik u sprovođenju transakcije. Cijene proizvoda i usluga utvrđene su cjenovnicima pruzaoca proizvoda i usluga. Vipnet će i u budućnosti razvijati usluge na platformi mKovanice obogaćujući je saradnjama s budućim poslovnim partnerima, piše Lider.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *