Uveden stečaj u Vektra Boku

Privredni sud Crne Gore uveo je stečaj u u kompaniju Vektra Boka, biznismena Dragana Brkovića, zbog duga od oko četiri miliona eura koji ta firma ima prema Crnogorskoj komercijalnoj banci, saznaju Vikend novine.

U rješenju koje je potpisao predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić, navodi se da je usvojen predlog Crnogorske komercijalne banke za otvaranje stečajnog postupka, koji je ta finansijska institucija podnij ela još 28. novembra 2011. godine zbog nemogućnosti naplate kreditnih dugovanja u ukupnom iznosu od 3.958.014 eura.

Jovanić je pozvao povjerioce da u roku od 30 dana od uvođenja stečaja prijave obezbijeđena i neobezbijeđena potraživanja.

On je za stečajnog upravnika imenovao Sretena Mrvaljevića, koji je tu funkciju obavljao u firmi Svislajn marketi. Prvi sastanak povjerilaca zakazan je za 16. jul, dok će ispitno ročište biti održano 23. jula.

Postupak o otvaranju stečaja u Vektra Boku trajao je skoro četiri godine, tokom kojih su Brkovićevi advokati u više navrata odlagali donošenje konačne odluke, a čak dva puta tražili i izuzeće postupajućih sudija. Na posljednjem ročištu, predstavnici Crnogorske komercijalne banke odbili su njihovu ponudu da im se ustupe kolaterali i na taj način izmiri dug.

Check Also

Početak sezone smanjio broj nezaposlenih za tri odsto

U Crnoj Gori je na kraju juna bilo 46.160 nezaposlenih, tri odsto manje nego u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.