Provedite radni dan bez stresa

Stres na poslu može da utiče na naše zdravlje. Stvaraju se bolovi u kičmi i postajemo gojazniji. Ako ste osjetili da posao utiče na vaše raspolaženje pokušajte da se opustite. Kako biste to postigli pronašli smo za vas načine pomoću kojih ćete biti opušteni tokom radnog vremena.

Nemojte ručati u kancelariji. Potrudite se da izađete i prošetate. Pojedite vaš ručak u parku. Na taj način nećete ni ugrožavati vaš prostor na radnom mjestu, a i napunićete se dodatnom energijom kako biste mogli da nastavite s radom kada se vratite s ručka.

Opuštenost na poslu možete postići i ako ukrasite svoj radni prostor biljkama. Odaberite neku izdržljiviju vrstu tako da ne morate mnogo vremena da trošite na brigu o njoj.

Odaberite udobnu stolicu na kojoj sjedite na poslu. Prilagodite visinu stolice i položaj koji vama najviše odgovara, jer na taj način ćete se riješiti napetosti.

Pokušajte da pronađete način da se riješite pritiska na poslu. Smanjite stres kako god možete i pokušajte da se ne nervirate oko sitnica.

Ukoliko morate da radite prekovremeno to može da vam uzrokuje dodatni stres. Pokušajte što više obaveza da uradite tokom redovnog radnog vremena kako ne biste morali da ostajete prekovremeno da radite.

Pokušajte da radite vjježbe na poslu. Radite bar one vežbe koje će vas opustiti. Dok sjedite za računorom radite vježbe istezanja, a za vrijeme pauze prošetajte. To će vam pomoći da lakše i opuštenije pregurate dan.

Nakon posla ste umorni i niste ni za šta. Prema tome nemojte gledati ni TV kada se vratite sa posla. Pokušajte malo da legnete i da se opustite. Radite jogu ili meditirajte. To će vam pomoći da se opustite.

Odnosi sa kolegama i šefom mogu da utiču na vaše raspoloženje na poslu. Ukoliko sa nekim kolegama imate problem potrudite se da ga izgladite, a ukoliko ne možete, izbjegavajte tu osobu kako se ne biste nepotrebno napinjali.

Izvor: B92

 

Check Also

Xiaomi će proizvoditi 300.000 automobila godišnje

Xiaomi želi da bude jedna od vodećih kompanija u proizvodnji električnih vozila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *