Beograd dobio prvi Bitcoin ATM

Dodajte komentar

Beogradski restoran Appetite ugostio je sinoć predstavnike srpske bitcoin scene koji su svečanom ceremonijom i zvanično pustili u rad prvi bitcoin ATM (bankomat) koji će se nalaziti u prostorijama ovog restorana, a koji korisnicima omogućava kupovinu bitcoina za dinare.

Puna sala restorana Appetite ukazala je da se srpska bitcoin scena aktivno razvija i da je svakim danom sve veća i veća. Prvi automat za kupovinu ove valute, koji je premijerno predstavljen krajem prošle godine, od sinoć je dostupan svim zainteresovanim korisnicima koji žele da kupe bitcoine, ali i da se upoznaju sa kriptovalutom koja je već sada okrenula finansijsku industriju naglavačke, piše Netokracija.

Događaj je otvorio Mlađen Merdović, jedan od osnivača “Bitkoin asocijacije” koji se prisutnima obratio riječima da je ovo samo prvi korak ka popularizaciji bitcoina u Srbiji. Ekipa koja stoji iza ove inicijative pokušaće da, u narednom periodu, približi bitcoin ljudima i ukaže na veliki potencijal koji ova valuta ima kao finansijska, ali prije svega tehnološka inovacija.

Prvi bitcoin ATM u Srbiji transakcije obavlja preko domaćeg servisa EC District koji služi za otkup i prodaju bitcoina, a koji posluje već duže od dvije godine. Iz organizacije ističu da se preko automata mogu isključivo kupovati bitcoini, te da se ne mogu prodavati. Automat je prilagođen domaćoj valuti – dinarima, tako da se kupovina može izvršiti u apoenima od po 200, 500, 1000, 2000 i 5000 dinara. Automat ne vraća kusur, a prije kupovine potrebno pripremiti tačan iznos uplate.

Seebiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *