A2A planira i odstupnicu

Dodajte komentar

Cilj kompanije A2A je da sa Vladom Crne Gore potpiše sporazum o upravljanju Elektroprivredom do krajajuna, ali taj rok se može i produžiti, ako bude potrebno više vremena da se napravi kvalitetan dogovor izjavio je izvršni direktor A2A Luka Valerio Kamerano.

Dijalog sa crnogorskom Vladom je pojačan nakon sastanka na izložbi Ekspo Milano 2015. godine. Važno je da postignemo dobar sporazum objasnio je Kamerano, prenosi Rojters.
A2A, koja posjeduje 41,7 odsto akcija Elektroprivrede, pregovara sa Vladom Crne Gore o novom petogodišnjem sporazumu o menadžmentu u EPCG. Prvi rok za psotizanje sporazuma je bio 31. mart, kad je sklopljen novi, privremeni sporazum o menadžmentu, koji važi do 30, juna.

Među zahtjevima italijanske strane, kako navodi Rojters, su garantovanje tražene stope na povrat uloženog kapitala, autonomija upravljanja i sigurnost u regulatornom okviru, pronalazak trećeg partnera za izgradnju drugog bloka termoelektrane u Pljevljima i mogućnost da A2A izađe nakon isteka prve dvije godine.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *