Ovo su znaci da ste upali u poslovnu kolotečinu

Dosadno vam je na poslu? Možda je vrijeme da se zapitate je li riječ o prolaznom naletu dosade ili je vaša karijera upala u kolotečinu.

Nekoliko je potencijalnih razloga zbog kojih se tako osjećate. Donosimo one najčešće i naupečatljivije:

Nemate prostora za napredovanje

Nerijetko poslovne pozicije imaju unaprijed određenu putanju kada je riječ o napredovanju. Ukoliko ste dostigli vrhunac mogućnosti, nedostaje vam novih izazova i svakodnevno izvršavate iste zadatke, nije neobično što vam je dosadno i što vam nedostaje motivacije.

Neko vam je na putu

Ponekad je situacija takva da vam neko priječi put do uspjeha. Na primjer, prvi ste u redu za napredovanje na višu poziciju, ali osoba koja je trenutno na toj poziciji nema namjeru da ide. U tom slučaju morate odlučiti koliko ste dugo spremni da čekate i je li pozicija zaista vrijedna čekanja.

Posao nije za vas

Ljudi se često na tržištu rada susreću s neispunjenim očekivanjima. Na primjer, cijeli život priželjkujete neki posao i na kraju, kada ga dobijete, shvatite da to nije ono čemu ste se nadali. U takvim situacijama je promjena karijere najbolja opcija, koliko god se činila zastrašujućom i nepredvidivom.

Izvor: Lider

Check Also

Konstituisan OU metalurgije i metaloprerađivačke industrije

Novi saziv Odbora udruženja metalurgije i metaloprerađivačke industrije Privredne komore Crne Gore konstituisan je 22. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.