MasterCard pokreće uslugu Android Pay

Dodajte komentar

Google je predstavio uslugu Android Pay koja će američkim korisnicima kreditnih, debitnih, prepaid i business kartica omogućiti korištenje Android pametnih telefona za svakodnevna plaćanja u trgovinama i unutar Android aplikacija. Ova novina omogućuje korisnicima MasterCard kartica više opcija plaćanja putem mobilnih uređaja.Sveprisutnost mobilnih uređaja mijenja navike plaćanja kod potrošača. Prema nedavnom izvještaju Federalnih rezervi Sjedinjenih Američkih Država, 39 posto svih korisnika pametnih telefona koristi mobilne telefone za plaćanja na prodajnim mjestima što pokazuje kako postoji potražnja za jednostavnim i sigurnim mobilnim plaćanjima. MasterCard je izgradio temelje za sigurne mobilne transakcije prije više od decenije predstavljanjem beskontaktnih plaćanja, ali i razvijanjem dodatne platforme za digitalna plaćanja 2013. godine koja pokreće i današnja rješenja mobilnih plaćanja.

Beskontaktne MasterCard kartice prihvaćene su na više od 3 miliona prodajnih mjesta u 68 zemalja svijeta, a MasterCard usluga za digitalna plaćanja (MasterCard Digital Enabelment Service) omogućuje sprovođenje jednostavnih i sigurnih transakcija putem usluge Android Pay kako bi korisnici mogli koristiti svoje kartice, bilo kada, bilo gdje i onako kako to požele.

Početkom ovog ljeta, korisnici Android uređaja moći će koristiti svoje MasterCard kreditne, debitne, prepaid i business kartice putem Android Pay usluge. Svaka kupovina izvršena tokenizovanom MasterCard kreditnom, debitnom, prepaid ili small business karticom pružiće korisnicima i trgovcima jednak nivo sigurnosti, pogodnosti i garancija koju pruža i svaka druga MasterCard transakcija. Budući da Android Pay ne dijeli broj kartice s prodavcem, korisnicima je pružena i dodatna sigurnost.

 

Android Pay bit će dostupan korisnicima Andoid uređaja u Sjedinjenim Američkim Državama u mjesecima koji dolaze (od nadogradnje KitKat na dalje). Beskontaktna plaćanja trenutno su prihvaćena u svim većim prodavnicama, restoranima, transportnim kompanijama, benzinskim pumpama i trgovačkim lancima koji će od sada primati i MasterCard transakcije izvršene putem Android Pay usluge.

Izvor: Banka

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *