U Savezu sindikata Crne Gore vanredno stanje

Dodajte komentar

Generalni sekretar Marko Nikčević juče je uveo “vanredne mjere” za zaštitu imovine Saveza sindikata Crne Gore i privremeno stavio van snage ranije odluke Glavnog odbora koje je lično potpisao o imenovanju zamjenika Branka Gardaševića i izvršnih sekretara Vidaka Đuranovića i Rajka Vukadinovića, obrazlažući to vanrednim okolnostima. Svoju odluku, u koju je Pobjeda imala uvid, saopštio je u pisanoj formi predsjedniku Skupštine SSCG Branku Vujisiću, koji se sa tim složio.

Nikčević u dopisu koji je uputio Vujisiću navodi da će “biti prinuđen da u narednom periodu bude odsutan“, pa zato predlaže sprovođenje nekoliko mjera “u cilju obezbjeđenja osnovnih funkcija i zaštite imovine SSCG od nezakonitih nasrtaja”.

Jedna od devet mjera su svakodnevna četvoročlana dežurstva u kabinetu predsjednika Skupštine koja treba da traju do 1. avgusta. Naložio je i pojačano obezbjeđenje, stalni kontakt sa Upravom policije, hitnu komunikaciju sa sekretarom Privredne komore “kako bi se dobila saglasnost PK za angažovanje pojačanog obezbjeđenja na prijavnici zgrade u kriznim situacijama”.

Nikčević je takođe tražio da se prostorije SSCG poslije 16 sati zaključavaju i “obilaze po posebnom planu“.

Kako stoji u dopisu, ove mjere je sproveo zbog toga što je ministarka rada Zorica Kovačević svojom odlukom o upisu Duška Zarubice kao generalnog sekretara u značajnoj mjeri osporila njegov formalni pravni legitimitet.

“Naši oponenti su blokirali račune, pokušali da ospore legitimitet naših pravnih zastupnika i time sebi stvorili prostor da nezakonitim i nasilnim metodama pokušaju ući u prostorije SSCG kako bi u ime Danila Popovića i njegovih ličnih interesa spriječili dalje reforme i otkrivanje svih zloupotreba u SSCG”, naveo je Nikčević u dopisu.

Ovim je njima, kako navodi, nanijeta velika šteta u odnosima sa bankama, institucijama sistema i partnerima i onemogućeno im je da regularno posluju.

Foto: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *