Ovo su trenutno najbolji mobilni telefoni

Dodajte komentar

Odabrati pravi telefon koji će najbolje odgovarati vašim privatnim i poslovnim potrebama više zaista nije lako. Ponuda je doslovno iz dana u dan sve veća, a njihove mogućnosti sve raznovrsnije i naprednije.

Baterija, dizajn, kvaliteta fotoaparata i performanse mnogima su najbitniji faktori kod odabira sljedećeg telefona. Ovo su trenutno top modeli koji su u prodaji.

HTC One M9 snima s čak 20 megapiksela

Stara 4-megapikselna kamera preselila se na prednju stranu, a za razliku od M8 modela, M9 pokreće osmojezgreni procesor potpomognut s 3 GB RAM-a. Ovo je jedan od telefona s najboljim zvučnicima, a palac gore zaslužuje i originalan Blinkfeed koji na jednom mjestu pokazuje obavještenja s različitih portala i društvenih mreža.

iPhone: Iako ga svi kopiraju, i dalje je nedodirljiv

Appleov dizajn skinuli su mnogi, no ne mogu i njegovu “karmu”, ultrajednostavno korištenje, perfektnu stabilnost OS-a i odličan senzor otiska prstiju. Performansama zaostaje za drugim modelima, a tu su i iTunesi koje ne razumije ni  sam Apple.

‘Kožni’ G4 snima najbolje fotografije

Nasljednik sjajnog LG-ja G3 dobio je šestjezgreni procesor, unaprijeđeni ekran i novu 13-mpx kameru. Kako optika dolazi s 1,8 otvorom blende, a softver nudi mnogobrojne opcije s pravog SLR-a G4 je trenutno jedan od najboljih smartphonea za snimanje.

Huawei P8 radi s dvije SIM kartice

Elegantno kućište, tanko samo 6,4 mm, “skriva” osmojezgreni procesor s 3 GB RAM-a, zadnju kameru s 13 i prednju s 8 mpx. IPS ekran dijagonale 5,2-inča prikazuje 1080 x 1920 piksela, a osim osnovnog modela s 16 GB memorije, dostupan je i skuplji sa 64 GB.

Z3 mailove može čitati i pod vodom

Sony Xperia Z3 vodootporna je do 1,5 m dubine pa i u moru možete škljocnuti koju fotografiju na 20-mpx fotoaparatu. Bateriju kapaciteta 3100 mAh moguće je napuniti na 60% za samo 30 minuta. Prepoznaćete je po kaljenom staklu na obije strane.

Lumia 930 je najbolja Nokia

Smartphone nastao u partnerstvu finskog diva i Microsofta već je godinu dana u prodaji, no i dalje je najbolji Windows Phone uređaj. Uz prepoznatljiv dizajn s aluminijskim okvirom i raznovrsnim maskama u boji nudi i 20 mpx kameru i bežično punjenje.

ekran je na Edgeu s obje strane blago zakrivljen

Samsung Galaxy S6 edge gotovo je identičan običnom S6 modelu, no na ćoškovima ekran je zakrivljen, i to s osnovnim ciljem da postigne “vau” efekat. Isti efekat postiže baterija, koja se u samo 10 minuta napuni za oko četiri sata korištenja, ali i visoka cijena.

Galaxy S6 napokon izgleda premium

Samsung se na svom flagshipu odrekao plastike, vodootpornosti i mogućnosti vađenja baterije, no po svemu ostalome šestica je za “koplje” iznad “petice”. ekran dijagonale 5,1 inča najbolji je u klasi, kamera snima 4K video, a tu su senzor za čitanje otiska prstiju, monitor srčane frekvencije, barometar.

Izvor: 24sata

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *