HRV: Državno tužilaštvo će istražiti privatizaciju Croatia osiguranja?

Dodajte komentar

Hoće li zbog postupka privatizacije Croatia osiguranja biti posla za Državno tužilaštvo? Ako je suditi po nalazu Državne kancelarije za reviziju to bi se trebalo dogoditi. Naime, Državna revizija je u sklopu izvještaja o obavljenoj reviziji budžeta za 2014. objavila i mišljenje o privatizaciji Croatia osiguranja.

U nalazu se među ostalim navodi kako odluku o privatizaciji Vlada nije smijela donijeti sama nego joj je za to trebalo i mišljenje Sabora.

Ključni problem je taj što je Sabor trebao donijeli odluku, a to se nije dogodilo, objasnio je HDZ-ov saborski zastupnik Goran Marić za HTV. Poručuje da bi odluku o prodaji trebalo ukinuti.

Očekuje reakciju Državnog tužilaštva i Hrvatskog sabora.

Kaže da je zanimljivo i to da je neposredno prije same prodaje smanjena vrijednost nekretnina Croatia osiguranja za više od pola milijarde kuna, od čega se ogradio čak i revizor kojega je Croatia osiguranje platilo.

“Croatia osiguranje prodato je za 905 miliona kuna. Ako bismo to upoređivali s vrijednosti jedne druge osiguravajuće kompanije koja se u to vrijeme baš prodavala, a koja je beznačajna po tržišnom udjelu, i koja je poslovala s gubitkom, a Croatia osiguranje nikada nije poslovala s gubitkom, utvrđuje se da je 8,5 puta jeftinije prodato Croatia osiguranje od kompanije koja je u gubicima i koja ima beznačajan udio na tržištu”, kaže Marić za HTV.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *