Budvanske ugostitelje previše kontrolišu

Dodajte komentar

Na jučerašnjem sastanku Upravnog odbora Udruženja ugostitelja Budve ukazano je da su nezadovoljni načinom ophođenja inspekcijskih službi koje vrše kontrole u toj djelatnosti. Članovi UO su poručili da će zatvoriti svoje lokale i stupiti u štrajk ukoliko se ne bude podignut stepen tolerancije od strane inspekcijskih službi.

Prema riječima predsjednika tog udruženja Vida Markićevića, građevinski radovi na području opštine Budva još traju iako je građevinska sezona trebalo da prestane 1. aprila, a najkasnije 15. aprila.

– Postavlja se pitanje da li neko želi da turizam gurne u stranu. Zna se da su ugostitelji opterećeni raznim inspekcijama, koje su, maltene, svakodnevno prisutne u našim objektima. Po mom mišljenju, radi se o selektivnom pristupu tom problemu. Svi bolji ugostiteljski objekti više su kontrolisani nego drugi, od kojih mnogi rade bez dozvole-kazao je Markićević.Potpredsjednik Udruženja Ilija Armenko istakao je da ugostelji nisu neprijatelji države.

– Ne treba nama zatvarati objekte jer od toga niko nema koristi. U Petrovcu ima ugostitelja koji još uvijek nijesu otvorili lokale iako su uložili novac, kazao je Armenko.

Predsjednik skupštine Udruženja Dragan Vuković podsjetio je da su ranije sa ministrom turizma Branimirom Gvozdenovićem razgovarali o smanjenju PDV-a.

-Imali smo zvanično obećanje da će na sjednici Vlade biti pokrenuto to pitanje. Tražimo od ministra da to procesuira, kako bi Ministarstvo finansija prihvatilo da budemo izjednačeni sa hotelijerima. Inspektori su kod nas tri-četiri mjeseca i zna se da se dvije trećine budžeta puni PDV-om sa teritorije opštine Budva. Tražimo od Božidara Vuksanovića, šefa Uprave za inspekcisjke poslove, da nas malo relaksiraju. Pored toga, tražimo da Poreska uprava i poreski inspektori ne zatvaraju naše lokale zbog primjene Zakona o poreskoj administraciji, u smislu ako se ne pronađe jedan fiskalni-račun da se zatvaraju objekti do 90 dana. To je van pameti. Mi nismo kriminalci, naglasio je Vuković.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *