Asocijacija menadžera primljena u Svjetsku Konfederaciju menadžera

Dodajte komentar

Evropi koja se i dalje suočava sa snažnom ekonomskom krizom i velikom nezposlenošću su potrebni sposobni menadžeri koji će pomoći ekonomijama da se oporave i od kojih se očekuje da iznađu rješenja i načine kako da otvore perspektive i nove modele poslovanja. Novi socijalni i ekonomski poredak je postavio i nove izazove ali i modele koji nemaju alternativu i koji predstavljaju rješenje za oporavak ekonomija, zaključeno je na Svjetskom Kongresu menadžera koji je završen u Lisabonu.

Na Kongresu je Asocijaciji menadžera Crne Gore jednoglasno ratifikovano članstvo u Evropskoj i prijem u Svjetsku asocijaciju menadžera. U okviru Generalne skupštine CEC-a Evropske asocijacije menadžera pored izbora novog predsjednika gospodina Ludgera Felixa Ramme, za člana izvršnog odbora je izabran predsjednik AMM-a, Budimir Raičković.

Bitno je da smo na ovom Kongresu dobili status ne samo punopravnog članstva nego i mjesto u najvišim organima upravljanja u asocijaciji. Prepoznati smo kao dobri partneri i jedna od najproaktivnijih asocijacija u regionu sa naglašenom tendecijom rasta kako članstva tako i aktivnosti. Ovu ratifikaciju u evropsku, odnosno prijem u Svjetsku asocijaciju možemo posmatrati kao kontinuiranu podršku kolega iz Evrope i svijeta. Na Kongresu je potenciran značaj učestvovanja u izradi zajedničkih projekata koji će donijeti značajne benefite crnogorskim menadžerima ali i privrednicima”, rekao je Raičković.

U okviru bilateralnih susreta delegacije AMM-a koju su predvodili predsjednik AMM-a Budimir Raičković i predsjednik skupštine AMM-a Milutin Nino Radulović iskazana je obostrana spremnost za saradnju sa asocijacijom Njemačke, Italije, Francuske, Norveške i Švedske.

Svojom aktivnošću i izborom u najviše organe upravljanja Evropske i Svjetske Asocijacije crnogorski menadžeri su već ušli u Evropu sa željom da doprinesu bržem prijemu i naše države u evropsku porodicu naroda. Rukovodstvu AMM-a predstoje novi zadaci kako bi još više unaprijedili rad naše asocijacije a kroz saradnju sa drugim evropskim asocijacijama i učešćem u upravljačkim strukturama Evropske i Svjetske asocijacije podignu rejting crnogorskih menadžera”, kazao je predsjednik skupštine AMM-a Milutin Nino Radulović.

Novoizabrani predsjednik Evropske asocijacije menadžera Ludger Felix Ramme je dao poseban osvrt na podršku i saradnju sa AMM- om.

„Dolaskom AMM-a, sada i ratifikovano, u Evropsku asocijaciju, mnogo dobijaju obje strane.Pozdravljam značajan angažman koji je AMM-a imala kako bi dobila ovaj status. Pred nama su sada brojni izazovi. Mislim da mi kao tradicionalne članice EU i vi kao zemlja kandidat za EU imamo puno toga da naučimo jedni od drugih. Sa našim kapacitetima možemo mnogo da učinimo i dorinesemo kako ekonomskom tako i društvenom razvoju Evrope. To je dvosmjerna ulica. Evropa i svijet su se značajno promijenili i naravno mijenjaće se i dalje okolnosti u kojima živimo i radimo. Rješenje za krizu sa kojom se svi suočavamo nalazi se upravo u saradnji, razmjeni iskustava, digitalnoj revoluciji, ali ipak prava istina je da rezultat može dati samo naporan rad. Moja poruka menadžerima je: radite naporno jer rad daje rezultate, a asocijacije kao što su naše su tu da menadžerima daju podršku, mogućnost da se usavršavaju i da se bore da menadžeri imaju dobre uslove za rad i napredovanje. Evropska asocijacija menadžera će dati vjetar u ledja AMM-u u svim ovim aktivnostima. Kao jedan od prvih koraka jeste i organizovanje sjednice Izvršnog odbora Evropske asocijacije menadžera iduće godine u Crnoj Gori, kojoj će prisustvovati pored predsjednika svih evropskih asocijacija menadžera i najznačajniji menadžeri Evrope. Mislim da shvatate o koliko značajnom skupu je riječ”, zaključio je on.

Izvor: CDM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *