SO Herceg Novi predlaže: Zaustaviti privatizaciju Instituta Igalo

Dodajte komentar

Hercegnovska Skupština predlaže Vladi Crne Gore da obustavi dalji postupak privatizacije Instituta Igalo, poništi tenderski postupak i razmotri druge načine unaprjeđenja uslova rada Instituta Igalo, prenosi Radio Jadran.

To je jedan od 4 zaključka parlamentarne radne gupe, koji je prihvatila odbornička većina, ali i dio opozicije. Odbijen je zahtjev opozicije da se stavi dvogodišnji moratorijum na privatizaciju Instituta.

IWG nije respektabilan ponuđač, a tenderski postupak nije adekvatno provden za unaprjeđenje rada Instituta Igalo, utvrdila je radna grupa. Zato je prihvaćen njen predlog da se obustavi privatizacija ove kompanije, da Vlada poništi tender i nađe drugi način kako bi poboljšala rad Instituta.

Skupština traži i da se Igalo proglasi banjskim lječilištem, kao i da to opština definiše planskim dokumentom. Predložila je i da se donese posebena odluka o prolongiranju obaveze Instituta po osnovu poreza na nepokretnosti od dvije godine, bez obračuna zatezne kamate…

Svemu je prethodila žučna, na momente neprimjerena debata, dobacivanje, čak i uvrede i prijetnje iz odborničkih klupa. Opozicija, iako su ovo praktično i zaključci SNP-a, koji su prihvaćeni na radnoj grupi, a koje su kasnije povukli tražeći i moratorijum na privatizaciju, nije bila zadovoljna. Za razliku od Izbora i DPS-a, koji su odbili tvrdnje da je riječ o političkoj trgovini među njima da bi opstala vladajuća koalicija i da bi se našao drugi investitor.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *