COTRUGLI Business School: Škola koja okuplja polaznike iz čitave regije

Dodajte komentar

Sa centrima u Beogradu i Zagrebu, kancelarijama u Beču, Bukureštu, Sofiji i Ljubljani, COTRUGLI Business School povezuje čitavu JI Evropu i privlači polaznike iz Srbije, Hrvatske, BiH, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Slovenije,Rumunije, Crne Gore i Austrije. U ovom trenutku, skoro 200 menadžera pohađa programe, dok se Alumni zajednica sastoji od preko 1,400 lidera iz cijele regije i šire. Iz tog razloga, iskustva polaznika predstavljaju jedinstvene pokazatelje kvaliteta COTRUGLI edukacije.

“Povjerenje je ključni element u poslovanju i kao pouzdani poslovni savjetnik, potrebno mi je da kontinuirano demonstriram izvrsnost i kvalitet u svemu što radim. COTRUGLI mi je pomogao da poboljšam profesionalne, lične i funkcionalne vještine i omogućava mi da uvijek spremno dočekam nove poslovne izazove” ističe Marko Mandić, vlasnikCertius Team-a, kompanije koja pruža usluge iz oblasti telekomunikacija.

U beogradskom centru škole, Executive MBA program pored Srba pohađaju i ljudi iz Bugarske, Rumunije, Makedonije, BiH, i od ove godine Crne Gore. Jedna od njih je bila Dessislava Markova,  izvršni direktor kompanijeTrinity West Ltd., iz Bugarske: “COTRUGLI ima fokus na region JugostičneEvrope i inkubator je poslovnih ideja koje vode do uspješne implementacije poslovnih procesa.”

Struktura polaznika

Zanimljivo je istaknuti strukuturu polaznika u odnosu na pozicije sa kojih dolaze – 80% njih je na rukovodećim pozicijama u većim ili manjim organizacijama u regiji, bilo kao direktori kompanija i odjeljenja ili kao samostalni preduzetnici (10%). Polaznici dolaze iz približno istog broja većih i manjih organizacija, a presjek po djelatnostima iz kojih dolaze je veoma zanimljiv. Većina njih dolazi iz farmaceutskih, građevinskih, duvanskih, IT i telekomunikacionih kompanija. Osim toga, visoko su zastupljeni i manadžeri iz bankarskog, finansijskog i ekonomskog sektora. Ostatak dolazi iz hotelijerstva i turizma, konsaltinga i sl.

Tako je iz Švedske na EMBA predavanja putovaoVasil Gocevski, izvršni direktor svjetske IT kompanije za razvoj softvera i konsalting, Seavus AB: “Prednosti Executive MBA programa su podijeljene u dvije kategorije: usvajanje strukturnih znanja i vještina poslovanja kao i razmejna iskustava sa profesionalcima koji će vam postati prijatelji do kraja programa”, podijelio je sa nama Vasil.

Doživotni networking

Polaznici 20 mjeseci (koliko prosječno traju programi) provode u društvu kvalitetnih pojedinaca, upijaju znanja od najboljih svjetskih konsultanata i predavača, konstantno rade na sebi, razvijaju se i testiraju nove poslovne modele na radnom mjestu. Kao rezultat svega toga, uspjeh ne izostaje: prema podacima škole, još za vrijeme trajanja programa skoro 40% polaznika napreduje ili mijenja posao, na temelju networkinga u okviru generacije.

Tome u prilog ide i izjava jedne srpske polaznice MBA programa koja je dobila stipendiju:

– „COTRUGLI je jedna velika mreža znanja, iskustava, ideja i pozitivne energije iz svih industrija i svih zemalja regiona. Ovdje sam stekla značajne poslovne kontakte i prijatelje za život koji su tu za savjet i pomoć kad god je potrebno.”, Jovana Ivanović, supervizor za organizacionu kulturu, Coca-Cola Hellenic.

U sklopu društveno odgovornog poslovanja,  COTRUGLI Business School svake godine organizuje stipendijski proces u svim zemljama Jugoistočne Evrope. Cilj projekta je da podstakne pozitivne promjene i  motiviše više desetina telentovanih menadžera da se usavršavaju i svojim primjerom mijenjaju naše društvo na bolje. Za stipendiranje najboljih menadžera i ubrzavanje njihovih poslovnih karijera, COTRUGLI i partneri svake godine u našem regionu ulažu više od 600.000 eura.

Po prvi put ove godine, COTRUGLI će dodijeliti 6 stipendija za Executive MBA program najboljim menadžerima Crne Gore u partnerstvu sa Asocijacijom Menadžera Crne Gore.

Ukoliko smatrate da baš vi zaslužujete stipendiju, prijavite se do 5. juna 2015., i postanite polaznik vodeće poslovne škole u regionu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *