Stopirana trgovina obveznicama štednje

Isplata obveznica devizne štednje i deviznih sredstava, koja se obavlja preko poslovnih banaka i Centralne banke, biće obustavljena u periodu od 1. do 30. juna, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Takođe, kako je saopšteno, u junu će biti obustavljena i trgovina obveznicama devizne štednje, OB15 i DO15, odnosno obveznicama deviznih sredstava Dafiment banke (DF15) i Jugoskandik banke (JSB15).

Razlog privremenog prekida je tehničke prirode, kako bi se konsolidovali podaci o obavljenim isplatama, pripremila isplata obveznica devizne štednje i deviznih sredstava, objedinili podaci sa tržišta kapitala i obavile pripreme koje će omogućiti vlasnicima da ih unovče od 1. jula, objašnjeno je iz Ministarstva finansija, uz pojašnjenje da je cilj da se obezbijedi integritet baze podataka o vlasnicima obveznica, piše Dan.

Isplata preostalog iznosa devizne štednje, u skladu sa zakonom, vrši se u godišnjim ratama koje dospijevaju svakog 1. jula, u periodu od 2009. godine do 2017. godine.

Check Also

Telekom: Osim besplatnih gigabajta, otključani i Extra TV kanali

Nakon besplatnog interneta koji za slobodne dane povodom Dana nezavisnosti poklanjaju korisnicima, Crnogorski Telekom je …

One comment

  1. Jednostavno je pitanje – zar konsolidacija isplata i sravnjenja stanja nisu radjena nakon svake isplate? To je minimum pristupa i zahtjeva profesije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.