Deset neobičnih nekretnina koje možete iznajmiti preko Airbnb-a

Dodajte komentar

Airbnb je trenutno najjača sharing platforma na globalnom tržištu s gotovo milion smještajnih kapaciteta u više od 190 zemalja. Portal je postao nezaobilazna komponenta u planiranju putovanja i sinonim za jednostavan pronalazak jeftinog smještaja u gotovo svakom gradu i ćošku svijeta.

No, uz tradicionalnu ponudu soba i apartmana, Airbnb nudi niz atraktivnih smještajnih kapaciteta, od kojih su neki nevjerovatno maštoviti, a neki graniče s funkcionalnošću. Trenutno u ponudi portala stoji nekoliko stotina iglua, čak i pravih, od leda, oko 4000 dvoraca, 2800 kuća na drvetu, 500 svjetionika i 9000 plovila.

Od minijaturnih kućica u kojima se ne možete ispružiti do balona pod zvjezdanim nebom, mogućnosti preko Airbnb-a prilično su široke, a ovo je 10 neobičnih mjesta.

1. Avion u Holandiji, 366 eura

Renovirani avion iz 60-ih godina sad je luksuzni apartman. Opremljen saunom, jacuzzijem, minibarom i 3 TV-a ovaj avion ima sve osim primarne funkcije letjenja. Jedino je kokpit netaknut, da možete zamišljati kako upravljate avionom.

2. Minijaturna kućica u Berlinu, 10 eura

Za 10 eura po danu možete odsjesti u najmanjoj kući u Berlinu površine jednog kvadratnog metra. Kuća je modularna, što znači da je možete okrenuti vertikalno za sjedenje ili bočno za spavanje. Pošto nema vrata možda i nije pametno da sa sobom nosite vrijedne predmete.

3. Kuća u obliku cipele, Novi Zeland, 205 eura

Nevjerovatna kuća u obliku cipele s vezicama nalazi se u srcu Tasmanije na Novom Zelandu. Vlasnici kažu da je idealno mjesto za romantični bijeg od svakodnevnice. Na spratu se nalazi spavaća soba, a u prizemlju otvoreni kamin i pogled na šumu.

4. Balon ispod zvijezda, Francuska, 150 eura

Zašto biste odsjeli u hotelu kad možete spavati u prozirnom balonu u pravom krevetu pod zvijezdama. Okružen šumama pod zvjezdanim nebom obećava mir i romantiku.

5. Vintage prikolica, Azurna obala, Francuska, 95 eura

Simpatična vintage prikolica nije samo simpatični studio apartman s spavaćom sobom, kupaonicom i kuhinjom. U vrtu se nalaze roštilj i bazen koji su uključeni u cijenu najma.

6. Kupola, Betlehem, SAD, 46 eura

Ova novosagrađena drvena kupola usred šume u Betlehemu nema grijanje i struju, ali je u svakom slučaju ljepše i ugodnije rješenje od šatora. U blizini se nalazi kuća s kuhinjom i kupaonicom.

7. Casa Arbol, Nikaragva, 187 eura

Tropska ekološka dvospratnica smještena je u krošnji drveta. Dolazi s bazenom i očaravajućim pogledom na Tihi okean. Nalazi se nekoliko minuta vožnje od najboljih plaža.

8. Pseća kuća, Idaho, SAD, 92 eura

Ova neobična kuća u obliku bigla vrijedna je posjete i kao turistička atrakcija. Uz smještaj, u ponudi su brojne aktivnosti poput jahanja konja i vožnji vodenim skuterom. Treba li napomenuti da su psi dobrodošli?

9. Vodeni toranj u Londonu, Velika Britanija, 174 eura

Vodeni toranj, naziva “soba na nebu”, nalazi se usred otmene londonske četvrti Kensington, na pet minuta hoda od legendrane pijace Portobello. Soba ima puno prirodnog svjetla i sjajan pogled na okolinu.

10. Željeznički vagon, Autralija, 102 eura

Za one kojima vozovi ne daju da spavaju ovaj voz pruža nešto sasvim suprotno, oazu mira. Nalazi se u središtu vinograda i nudi sjajne mogućnosti opuštanja u okolnim vagona u kojima se nalaze wellness sadržaji.

Izvor: Telegram

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *