Wall street čeka stagnacija

Dodajte komentar

Analitičari američke investicione banke Goldman Saks smatraju da je potencijal za rast akcija na Volstritu slab. Oni su uvjereni da će jedan od glavnih indeksa njujorške berze S&P 500 prestati da jača u narednih godinu dana.

Ovaj indeks, koji je trenutno na novoj rekordnoj vrijednosti, mogao bi, prema ocjenama analitičara, još samo kratko da napreduje, nakon čega bi u narednih godinu dana bila stavljena tačka na njegov rast.

Strateg Dejvid Kostin i njegov tim očekuju da će indeks porasti na 2.150 poena u narednih nekoliko mjeseci, prije nego se konačno učvrsti na 2.100 poena do kraja ove godine.

Perspektive za rast S&P 500 u narednih godinu dana su male, pri čemu će indeks vrijedjeti tek 2.125 poena u narednih godinu dana, što je gotovo jednako nivou koji je dostigao ovih dana, navode analitičari.

S&P 500, koji je dotakao dno u martu 2009. godine, u međuvremenu je ojačao čak 220 odsto.

Iz Goldmana Saksa, takođe, prognoziraju da će Fed vjerovatno u septembru podići referentnu kamatnu stopu, dok će svih dva odsto ovogodišnjeg povrata doći od dividendi koje bi trebalo da donesu 46 odsto povrata u narednih deset godina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *