Atlas banci u Moskvi nezakonito oduzeta licenca

Dodajte komentar

Arbitražni sud Moskovskog okruga, donio je danas pravosnažnu odluku kojom se potvrdjuje odluka drugostepenog suda o nezakonitom oduzimanju licence za rad Atlas Banci Moskva, saopšteno je iz Atlas banke.

Kako su saopštili iz Atlas banke, današnja odluka suda u trećem stepenu kao i odluka drugostepenog suda iz februara je velika satisfakcija za Atlas banku, jer je dokazano da je odluka Centralne banke Rusije iz maja 2014. godine “bila pravno neutemeljena i nije bila srazmjerna uočenim nepravilnostima prilikom tadašnje kontrole poslovanja”.

“Posebno naglašavamo da je ovo prvi slučaj da je neka od banaka pred nadležnim sudskim instancama stavila van snage odluku o suspenziji licence, a samo je tokom 2014. godine oduzeto ili suspendovano 92 licence. To govori u prilog svim argumentima da Atlas banka Moskva nije učestvovala u aktivnostima koje su joj stavljane na teret, a što je mnogo puta do sada i javno saopštavano”, navodi se u saopštenju Atlas banke.

U toj banci očekuju da će nakon odluke Arbitražnog suda u Moskvi, u najkraćem roku, preuzeti upravljanje bankom od administratora u čijoj je do sada nadležnosti bila cjelokupna aktiva banke.

“Takođe za očekivati je , da organi Centralne banke Rusije, neće praviti opstrukcije u ovom procesu, kao ni nakon finalizacije razgovora o prodaji banke ili ulasku strateškog partnera o čemu se trenutno intezivno pregovara”, najavili su iz Atlas banke.

Prema njihovim riječima uskoro će biti donijeta i definitivna odluka o načinu na koji će Atlas banka i Atlas grupa tražiti satisfakciju za reputacionu štetu koja im je nanijeta, “ovakvim neutemeljenim i neopravdanim dovođenjem u vezu sa aktivnostima koje nisu i nikad nece biti u poslovnom duhu koji je razvijala u prethodnih nekoliko decenija na medjunarodnom i domaćem planu.”

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *