Ovom mobilnom telefonu veličine kreditne kartice baterija traje 20 dana(video)

Dodajte komentar

Iako današnji pametni telefoni imaju riječ telefon u imenu, telefoniranje je zapravo samo mali dio njihovih sposobnosti. Koristimo ih za mnoge druge stvari, od surfovanja po internetu do gledanja filmova i igranja igrica, što uvelike opterećuje bateriju pa nam se može dogoditi da ostane bez energije za običan telefonski poziv. Zbog toga i niže cijene i dalje se dobro prodaju obični staromodni telefoni koji osim telefoniranja i slanja poruka nude malo opcija.

Tu ideju radikalizuje The Light Phone, čiji autori kažu da je konstruiran kako biste ga koristili što je manje moguće. Jednostavan, malen i debeo tek 4 mm, The Light Phone je, čini se, ponajviše namijenjen onima koji žele rezervu za svoj glavni mobilni uređaj. Opremljen je i aplikacijom koja omogućuje prosljeđivanje poziva upućenih na postojeći broj telefona. Baterija navodno traje i do 20 dana, što znači da gotovo uvijek možete računati na njega kada vam presuši baterija na smartphoneu.

Autori The Light Phonea sredstva prikupljaju putem crowdfunding-platforme Kickstarter, a dosad su skupili 70.000 od ciljanih 200.000 dolara. Cijena uređaja je 100 dolara, tako da će ga dobiti svi koji doniraju taj iznos. Očekuje se da će izaći u junu 2016. godine.

https://youtu.be/IN4oEb4MG2g

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *