Održana konferencija „Potencijali i investicione mogućnosti projekata energetske efikasnosti“

Dodajte komentar

Konferencija „Potencijali i investicione mogućnosti projekata energetske efikasnosti“ u organizaciji Fonda za održivi razvoj (Green for Growth Fund – GGF) i pod pokroviteljstvom Centralne banke Crne Gore, održana je danas u Podgorici.

Konferenciju su otvorili viceguverner CBCG za kontrolu banaka Velibor Milošević i Adrijana Stevanović u ime Fonda.

Viceguverner Milošević je kazao da je potrebno raditi na podizanju svijesti o tome kako je zaista neophodno povećati ulaganja u projekte energetske efikasnosti i obnovljive energije.

„U mnogim zemljama interes za finansiranjem projekata energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije bilježi značajan rast. Investiranje ovakvih projekata može predstavljati jednu od ključnih komponenti održivog razvoja Crne Gore“, kazao je viceguverner Milošević.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici Vlade, CBCG, poslovnih banaka i međunarodnih finansijskih institucija.

Fond za održivi rast (GFF) je prvi specijalizovani fond koji ima za cilj unapređenje energetske efikasnosti i izvora obnovljive energije u jugoistočnoj Evropi –  Turskoj , Albaniji, Jermeniji, Azerbejdžanu, BiH, Hrvatskoj, Makedoniji, Gruziji, Crnoj Gori, Moldaviji, Srbiji, Kosovu i Ukrajini). GFF je zasnovan na javno-privatnom partnerstvu, a njegovi osnivači su Evropska investiciona banka (EIB) i Njemačka razvojna banka (KfW) uz podršku Evropske komisije, Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Njemačke, Međunarodne finansijske korporacije (IFC), Razvojne banke Austrije (OeEB) i Kompanije za razvojno finansiranje Holandije (FMO).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *