Izbjegavajte ove poslove ako idete da radite u SAD

Dodajte komentar

Iako ljudi odlaze u zapadne zemlje i u Ameriku u potrazi za bolje plaćenim poslom i lijepšim životom, zaboravljaju na rizik koji nosi takva odluka.

Mnogi bi zaključili da su najopasnija zanimanja u Americi biti policajac ili vatrogasac. Međutim, najnovije analize pokazuju da se zapravo radi o sasvim drugačijim tipovima poslova.

Najopasnijim poslom se bave ribari, pokazuju rezultati ovog istraživanja. U prosjeku 132 radnika umre od 1.000 zaposlenih,i to između 2006. i 2013. godine.

Drvosječe, piloti, građevinci i rudari takođe imaju visoke stope smrtnosti. Potpuno iznenađenje na ovoj listi su đubretari.

Poljoprivredni radnici zauzimaju 11. mjesto, sa svojom najmanjom platom, ali i jednim od najvećih rizika. Oni mogu da zarade oko 18.000 dolara godišnje, ali to nije dovoljno da nadomjesti opasnosti koima su izloženi svakodnevno.

Još neka iznenađenja na listi su sudije, sportisti i treneri, sa 11 nastradalih na 100.000 zaposlenih, što je više u poređenju sa stopom smrtnosti kod vatrogasaca koja iznosi 8 poginulih na 100.000. U ovim slučajevima najčešće su nesreće u vozilima koja služe ovim radnicima pri obavljanju njihovih zadataka.

Iako važi pretpostavka da vatrogasci najčešće stradaju od požara i eksplozija, ipak su rudarima ove nesreće smrtonosnije.

Upravljanje prodavnicom takođe može biti opasno, jer su česti slučajevi nasilja i ubistava menadžera i prodavaca u Americi. Obezbjeđenje se suočava sa sličnim problemima.

Zapravo, ako planirate put u Ameriku, u okviru samostalnog projekta ili nekog programa, treba da se trudite da izbjegnete nasilje tako što se nećete baviti uslužnim djelatnostima.

Nasilje predstavlja ozbiljan problem za ljude koji rade na kasama i pripremi hrane, pa je zato i polovina smrtnih slučajevima u svakoj od ovih kategorija prouzrokovana nasiljem i agresijom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *