NLB Grupa u prva tri mjeseca godine poslovala stabilno i profitabilno

Dodajte komentar

Nadzorni savjet NLB se sastao na svojoj 22. redovnoj sjednici, na kojoj je centralnu pažnju posvetio upoznavanju sa rezultatima poslovanja NLB i NLB Grupe u prva tri mjeseca ove godine, navodi se u saopštenju dostavljenom portalu Bankar.me.

Poslovanje NLB bilo je stabilno i profitabilno.

U navedenom periodu je NLB Grupa ostvarila solidnu čistu dobit u iznosu od 25,0 miliona eura i sa nesmanjenim tempom produžava sa radom na planiranom putu. Na poboljšano poslovanje je u velikoj mjeri uticalo oživljavanje prodajnih aktivnosti i povećanje kredita strankama na strateškim segmentima, što se odražava u povećanim tržišnim učešćima istih.

I obim bruto kredita nebankarskom sektoru se u tri mjeseca ove godine povećao, a pozitivni rast je postignut kako kod preduzeća tako i kod stanovništva. Banka i dalje ostaje vodeća na području prestrukturiranja privrede, a sve više pažnje posvećuje naročito malim i srednjim preduzećima.

Nadzorni savjet je pozdravio aktivni nastup banke na tržištu i stabilne pozitivne trendove. Prihodi i dalje ostaju stalni izazov, a optimizacija troškova konstanta. NLB Grupa u  2015. godini produžava sa cjelovitim procesom transformacije, čije cilj je preoblikovanje u ponovo međunarodno konkurentnu bankarsku grupu, koja će biti značajni regionalni akter JI Evrope.

Više detalja o poslovanju NLB i NLB Grupe u tri mjeseca 2015. godine biće razvidno iz Izvještaja u toku godine, koji će banka u skladu sa finansijskim kalendarom objaviti u ponedjeljak, 18. maja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *