Na ovom sajtu saznajte koliko vrijedite na osnovu vašeg CV-a

Dodajte komentar

Pregovori o poslu neugodni su sami po sebi, a posebno kad na red dođe ONO pitanje. Reći koliku platu mislite da biste trebali imati jedan je od najtežih trenutaka svakog razgovora za posao. Hoćete li se podcijeniti i propustiti šansu za bolju platu? Precijeniti i biti otpisani kao kandidat?

Često tek u trenutku kad treba izbaciti tu cifru osjetite koliko vas pritiskaju slojevi prošlih profesionalnih iskustava, odgoja, društva, ograničenja koja sami sebi namećete. I nije razlog samo to što živite u zemlji u kojoj je finansijska samosvijest sramota. Isti problem ljudi imaju svugdje, i upravo na to računa portal za zapošljavanje Adzuna.

Uzima u obzir sve što i kadrovska služba

Upravo su lansirali aplikaciju koja na temelju vašeg CV-ja procjenjuje koliko vrijedite, tačnije koliku bi godišnju platu mogli tražiti s obzirom na vaše kvalifikacije i iskustvo. Aplikacija Value My CV je jednostavna za upotrebu i brza. U prozor odvučete svoj CV na engleskom jeziku, u PDF-u ili nekom od 30 formata koje podržava. Ako nekim slučajem još uvijek nemate normalno formatirani CV na engleskom, možete eksportovati svoj LinkedIn profil u PDF na drop-down meniju.

Za nekoliko sekundi dobićete godišnju platu na temelju vrijednosti CV-ja. Aplikacija uzima u obzir iskustvo, obrazovanje, pozicije, status kompanija u kojima ste radili, nagrade, stručna usavršavanja, preporuke i sve ostalo što bi razmotrila kadrovska služba firme.

Kako se uklapate u trend plaća na tržištu

Adzunina aplikacija korisna kao alat za vašu ličnu analitiku. Najkorisnija je ako joj se vraćate više puta u određenom razdoblju, posebno ako ste dopunjavali CV, jer će vas obavijestiti radite li sve kako treba, odnosno raste li vrijednost CV-ja ili pada, a vidjećete i kako se vaše kvalifikacije uklapaju u trend plata na tržištu.

Lista novih poslova i booster CV-ja

Adzuna nudi i listu poslova koje biste mogli potražiti. Lista se grana tako da već u drugom koraku izlazite iz svoje branše što je zgodan jutarnji brainstorming. Funkcija CV Booster analizira prolaznost vašeg poslovnog profila na tržištu, traži mu slabosti i preporučuje kako da ga ojačate. Koliko vrijedi vaš CV na globalnom tržištu, možete provjeriti ovdje.

Izvor: Telegram

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *