Zatvoren hotel Park i 15 vila zbog duga od pola miliona

Dodajte komentar

Inspektori Poreske uprave zapečatili su sve objekte srpskog preduzeća EPS turs u Budvi i Bečićima, saznaje Pobjeda. Zatvorenje hotel „Park“ i 15 vila ovog preduzeća sa skoro 1.000 kreveta, paje sada skoro sasvim izvjesno da će oni biti zatvoreni i tokom predstojeće turističke sezone.Niko od zvaničnika EPS tursa juče nije želio da govori o razlozima zbog kojih su se inspektori Poreske uprave Crne Gore odlučili na ovaj korak. Vršlac dužnosti diektora hotela „Park“ Novak Vukadinović odbio je juče da komentariše novonastalu situaciju.

“Ne želim o tome da govorim u ovom trenutku”, kazao je kratko Vukadinović.

Pobjeda, međutim, saznaje da je osnovni razlog za pečaćenje ovih turističkih objekata dug za poreze prema državi Crnoj Gori u iznosu od 500.000 eura. Pored toga ovo preduzeće je dužno i za komunalne usluge, struju, vodu i račune za telefon još najmanje pola miliona, a zadnja blokada računa je bila na iznos od 1.818.000 eura. Ispod voštanih pečata na svim ulazima objekata EPS tursa je rješenje o pečaćenju objekata koje je potpisala inspektorica Ljiljana DakićOgnjenović. Prema saznanjima našeg lista, do pečaćenja nije došlo iznenada, jer je Poreska uprava mjesecima tražila od EPS tursa da izmiri obaveze prema državi.

Nuđena je čak mogućnost da uplate 250.000 eura, kako bi bilo omogućeno da objekti rade tokom ovog ljeta. Za drugu polovinu duga Poreska uprava je tražila garancije Agencije za privatizaciju Vlade Srbije, Ministarstva privrede ili, u krajnjem, same Vlade Srbije, ali od toga ništa nije realizovano. Zbog toga je Poreska uprava jednostavno zatvorila sve objekte EPS tursa. Inače, hotel „Park“ sa svojim vilama procijenjen je na 36 miliona eura, a očekivalo se da na najavljenoj licitaciji, koju je trebalo da organizuje Agencija za privatizaciju Srbije, početna cijena bude 18 miliona, odnosno 50 odsto procijenjene vrijednosti. Iako se za kupovinu objekata EPS tursa u Budvi i Bečićima prijavilo 12 kompanija, od kojih je većina iz Crne Gore, Vlada Srbije je odložila prodaju za jesen ove godine, kako bi tokom ljeta ovi objekti bili u funkciji. Od toga, očigledno, neće biti ništa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *