U Sloveniji novi prodavac struje: Ušteda 80 eura

Dodajte komentar

U prvoj zajedničkoj kupovini energije u Sloveniji, dobavljača električne energije ili prirodnog gasa je promijenilo više od 12.300 domaćinstava. Procjene su da će im to donijeti prosječnu godišnju uštedu od 80 eura.

Potrošači su u okviru akcije “Promijeni i uštedi”, zaključili više od 14.000 ugovora, jer su potrošači u pojedinim domaćinstvima promijenili snabdevača električne energije, ali i gasa, čime su prema objašnjenju Udruženja potrošača Slovenije uštedjeli skoro milion eura.

Prema dostupnim informacijama, većina domaćinstava još nikad nije promijenila dobavljača i zbog toga plaća previše,” izjavio je predsjednik ZPS Breda Kutin, dodajući da će udruženja u budućnosti tome posvetiti veliku pažnju.

Prosječno domaćinstvo koje je promijenilo dobavljača u kampanji uštedjeće 80 eura na godišnjoj osnovi, prenio je portal indikator.ba.

U udruženju ističu da su kampanjom uspjeli da “uzdrmaju” tržišta energije za potrošače u Sloveniji, jer su nakon objavljivanja pobjedničkih tarifa na aukciji određeni ponudjači snizili cijene i dali dobre ponude, tako da je ukupna ušteda potrošača koji su mijenjali dobavljače čak i veća.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *