Panasonic u Svilajncu zaposlio 300 radnika

Dodajte komentar

Predsednik opštine Svilajnca Predrag Milanović izjavio je danas Tanjugu da je japanska kompanija “Panasonic” u svojoj fabrici u ovom gradu zaposlila 300 radnika, a donacije Vlade Japana su veće od 300.000 eura.

“Prije šest godina fabrika “Panasonica” u Svijalncu je počela da radi sa 13 radnika a sada zapošljava oko 300 radnika, ima veliku proizvodnju i ozbiljnu tehnologiju”, rekao je Milanović.

Od “Panasonika” Svilajnac sada u budžetu ima priliv od preko 20 miliona dinara, a pomoć Vlade Japana Svilajncu, što direktno kroz donacije, što preko svojih investitora, su preko 300 hiljada eura, objasnio je on, i potsetio da je saradnja Svilajnca i Japana počela sa dolaskom “Panasonica”.

“Poslednja donacija stigla je juče, a riječ je o kombinovanom vozilu – rovokopaču, vreijdnom preko 70. hiljadu eura”, rekao je Milanović.

Prošle godine Vlada Japana je donirala aparata i opreme Domu zdravlja u vrijednosti oko 71. hiljadu eura. Riječ je o rengen i ukltrazvučnom aparatu, zatim EKG aparatu, inhalatoru i još nekim medicinskim aparatima, precizirao je Milanović.

Ove godine Vlada Japana će, kako se očekuje, finansirati izgradnju vodovodne mreže u selu Sedlaru, dužine preko 2.500 metara čija je vrijednost oko 15 miliona dinara, zaključio je Milanović.

Seebiz.eu

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *