Održana sjednica skupštine akcionara Societe Generale banke Montenegro

Dodajte komentar

Na Skupštini akcionara Societe Generale banke Montenegro, održanoj 14. maja 2015, usvojen je godišnji izvještaj o poslovanju Banke, sa mišljenjem nezavisnog spoljnog revizora. Poslovanjem u 2014. godini Banka je potvrdila poziciju jedne od vodećih crnogorskih banaka kroz rezultate koji odražavaju pozitivno iskustvo klijenata sa Bankom. Broj klijenata je povećan u svim segmentima poslovanja: sa građanima, malim i srednjim preduzećima i privrednicima.

Neto profit u 2014. godini je iznosio 5,71 milion eura, što je najbolje ostvaren rezultat Banke od kada je grupa Societe Generale preuzela banku.

Visoka kapitalizovanost i dobar rezultat omogućili su raspodjelu dijela dobiti, ostvarene prethodne godine, akcionarima banke. Tako će Societe Generale banka Montenegro ove godine isplatiti dividendu svojim akcionarima u iznosu od 1.904.709,45 eura, što iznosi 33% ukupnog profita banke. Ovo će biti prva isplata dividendi od kada je francuska grupa preuzela banku 2005. godine.

Na sjednici je usvojena i odluka o izmjeni članova Odbora direktora Banke. Novi potpredsjednik i član Odbora je Antoine Alexis, direktor Finansijske divizije Societe Generale banke za Evropu, kojem je poziciju ustupio Pierre-Yves Demoures zbog preuzimanja drugih obaveza u okviru Societe Generale Grupe. Odborom direktora predsjedava i dalje Milorad Katnić, dok su ostali članovi glavni izvršni direktor banke Miroslav Hiršl, Sonja Miladinovski, direktorka Finansijske divizije Societe Generale banke Srbija, i Verica Maraš, direktorka kompanije „13.jul Plantaže“.

Societe Generale banka Montenegro je prepoznata na tržištu kao referentna banka za klijente, koja konstantno povećava svoje tržišno učešće u svim segmentima. Rezultati koje banka postiže prepoznati su i van granica Crne Gore, o čemu svjedoči i nagrada finansijskog časopisa The Banker za najbolju banku u Crnoj Gori u 2014. godini.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *